search
Hoe is het nu met 'Andrea Zuckerman', die nerdy krullenbol uit 'Beverly Hills 90210'?

Hoe is het nu met 'Andrea Zuckerman', die nerdy krullenbol uit 'Beverly Hills 90210'?

De rol van Andrea Zuckerman werd gespeeld door actrice Gabrielle Carteris.

Bas de Kramer
Beverly Hills 90210 was een iconische Amerikaanse televisieserie die van 1990 tot 2000 werd uitgezonden. De serie volgde het leven van een groep tieners in het glamoureuze Beverly Hills, en hun belevenissen op de West Beverly High School. Eén van de hoofdpersonages in de serie was Andrea Zuckerman, gespeeld door Gabrielle Carteris.

Andrea Zuckerman


Andrea Zuckerman is een intelligente en vastberaden jonge vrouw. Ze is de redacteur van de schoolkrant 'The Blaze' en strijdt veelal voor gerechtigheid. Andrea was een beetje een buitenbeentje, omdat ze afkomstig was uit een minder welvarende gebied dan haar rijkere klasgenoten.

Hoewel ze soms worstelde om haar plek te vinden in de sociale hiërarchie van West Beverly High, slaagde ze er altijd in om haar stempel te drukken en te bewijzen dat intelligentie en doorzettingsvermogen belangrijke troeven zijn.

Gabrielle Carteris


Andrea Zuckerman werd gespeeld door actrice Gabrielle Carteris. Zij werd op 2 januari 1961 geboren in Scottsdale in de Verenigde Staten. Ze begon haar acteercarrière met wat bescheiden rollen in televisieseries en films voordat ze de rol van Andrea Zuckerman vertolkte.



Carteris verliet de serie in 1995 en had daarna één seizoen haar eigen talkshow Gabrielle. Verder heeft ze nog, over het algemeen wat kleinere, rollen gehad in diverse televisieserie's, zoals Touched by an Angel, King of the Hill, NYPD Blue, JAG, Criminal Minds en N.C.I.S..

Vakbondsleider


Geheel in stijl met haar activistische rol als 'Andrea Zuckerman' is ze ook vooral bekend vanwege haar rol als vakbondsleider en voorvechter van rechten voor acteurs, en was ze voorzitter van de acteursvakbond SAG-AFTRA van 2016 tot 2020.

Persoonlijk leven


Carteris is getrouwd met Charles Isaacs, een aandelenhandelaar. Ze hebben samen 2 dochters.







Aanbevolen artikelen