search
Deze schurk uit 'Game of Thrones' had veel meer schermtijd moeten krijgen
Series / Nieuws

Deze schurk uit 'Game of Thrones' had veel meer schermtijd moeten krijgen

De serie bouwde de spanning zorgvuldig op, maar de climax was teleurstellend.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De tv-geschiedenis heeft een rijke historie als het gaat om schurken. Sommige van die schurken zijn legendarisch, maar toch hadden fans er meer van willen zien voordat ze verslagen werden.

Dat geldt ook voor Game of Thrones. Van sommige schurken in de serie hadden fans wel genoeg gezien toen ze van het scherm verdwenen. Joffrey Baratheon is een personage dat in die categorie valt. Maar voor andere villains is er juist sprake van een gemiste kans.

The Night King


Dat geldt zeker voor The Night King. De mysterieuze schurk verscheen voor het eerst in seizoen 4. De spanning werd zorgvuldig opgebouwd en kijkers zagen een dreigende antagonist die een echt gevaar vormde voor de personages.

Het slot was echter teleurstellend: met de hints die waren gegeven over de oorsprong van het personage werd niets gedaan, en de Night King werd vervolgens te makkelijk en te vroeg onschadelijk gemaakt door Arya Stark.

Prequel


Voor House of the Dragon was er serieus sprake van een andere Game of Thrones-prequel, die uiteindelijk toch geannuleerd werd. Die serie zou zich gefocust hebben op de oorspronkelijke strijd tussen de mensheid en de Night King, de White Walkers en het dodenleger.



Er was dus even hoop dat fans toch meer over de superschurk te weten zouden komen. Toen de serie geannuleerd werd vervloog die hoop. Omdat de Night King ook niet echt in de boeken van George R.R. Martin voorkomt, zullen fans die meer over hem willen weten in ieder geval voorlopig met vragen blijven rondlopen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen