search
Verpest de 'Gremlins'-serie hiermee nu opeens de originele films?
Series / Nieuws

Verpest de 'Gremlins'-serie hiermee nu opeens de originele films?

Dit essentiële detail uit de nieuwe 'Gremlins'-serie werd nooit in de films genoemd...

De HBO Max-serie Gremlins: Secrets of the Mogwai heeft een feit onthuld dat alles aan de originele films verandert. Volgens de serie zijn Gremlins namelijk onsterfelijk.

De nieuwe animatieserie benadert de Gremlins vanuit een meer luchtige en kindvriendelijke invalshoek. De originele film was ook een kinderfilm, maar had een veel donkerdere stijl. Secrets of the Mogwai is een geanimeerd verhaal over de belangrijkste Gremlin, Gizmo, en geeft meer achtergrondinformatie over de Gremlins dan de filmreeks deed.

Onsterfelijk


In de serie belandt Gizmo in de handen van de hoofdpersoon Sam Wing, nadat zijn grootvader benadrukt hoe belangrijk het is om het wezen niet door de verkeerde persoon te laten bezitten. De opa van Sam kent de regels van de Mogwais al, die duidelijk werden in de eerste film: maak ze niet nat, stel ze niet bloot aan fel licht en voer ze niet na middernacht.

De nieuwe serie voegt echter ook wat context toe die de Gremlins-filmreeks wegliet. Volgens Secrets of the Mogwai zijn de wezens onsterfelijk en zal iedereen die ze eet ook onsterfelijk worden. Dit feit zou veel hebben veranderd aan de originele films.

Impact


In de films wordt het de missie van het hoofdpersonage om de Gremlins te vernietigen. Onsterfelijkheid betekent niet meteen dat de gremlins niet kunnen sterven als ze worden vermoord, maar het kan het voor de hoofdpersoon wel moeilijker maken om ze allemaal te vernietigen.



En als de hoofdpersoon de Gremlins niet zou verslaan, zou dit een gevaarlijke impact hebben op de wereld in de films. Als de Gremlins onsterfelijk waren, zouden ze manieren blijven vinden om zich te vermenigvuldigen, totdat iemand ze allemaal zou kunnen vernietigen. Dit zou de hoofdpersonen in de filmreeks onder grote druk zetten om alle Gremlins uit de weg te ruimen voordat het te laat was.

Achtergrondinformatie


De boekadaptatie van de Gremlins-filmreeks gaf al een achtergrondverhaal over de wezens voordat Secrets of the Mogwai dat deed. Boeken over films waren destijds behoorlijk populair en gaven informatie over personages die te veel tijd zouden hebben gekost als ze in de film waren opgenomen en die niet cruciaal waren voor het plot van de film.



In de Gremlins-boeken stond bijvoorbeeld dat de Mogwai onsterfelijk waren, wat de nieuwe serie dus heeft overgenomen. Dit lijkt een behoorlijk groot detail om niet in de films te benoemen, maar het is goed dat het wel voorkomt in Gremlins: Secrets of the Mogwai.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen