De nieuwe 'Harry Potter'-serie moet dit element uit de films minder saai gaan maken

De duels in de 'Harry Potter'-films zijn een stuk minder spectaculair dan in de boeken...

Nina Beerendonk, 02-06-2023 15:06

Nu HBO de Harry Potter-boeken opnieuw gaat verfilmen, is er daarmee ook gelijk de kans om problemen uit de originele films op te lossen. Zo ook een aanzienlijk probleem met de duels in de films, die al een tijdje een doorn in het oog zijn van fans.
Het duelprobleem werd al gezien in Harry Potter and the Chamber of Secrets en was waarschijnlijk het gevolg van de beperkte beschikbare technologie voor special effects. Het probleem ging echter door in latere afleveringen en kwam zelfs voor in de recente Fantastic Beasts-films.

Versimpeld

Nu kan de aanstaande remake van Harry Potter eindelijk opnieuw bepalen hoe tovenaarsduels op het scherm worden afgebeeld. En om dit te doen kan de serie zelfs inspiratie halen uit de Hogwarts Legacy-videogame.

Magische duels zijn een veelvoorkomend element in de Harry Potter-boeken. Naarmate Harry opgroeide en zijn vaardigheden vorderden, werden deze duels steeds complexer en indrukwekkender. Helaas werden de magische gevechten zoals beschreven in de boeken zelden gezien in de Harry Potter-films, waar deze nogal versimpeld werden.

Probleem

Een voorbeeld hiervan is het duel tussen Draco en Harry in The Chamber of Secrets. In het boek gebruikten de twee studenten zoveel mogelijk spreuken tegen elkaar die allerlei verschillende effecten hadden. In plaats daarvan, ongeacht welke bezwering Harry en Draco uitschreeuwden, was het resultaat in de films alleen maar dat de tegenstander steeds door de kamer vloog.


In Harry Potter and the Goblet of Fire kwam daar nog een probleem bij. Tijdens het duel van Harry en Voldemort op het kerkhof, verbonden de toverstokken van het duo zich in een Priori Incantatum. Het was het unieke resultaat van de gedeelde toverstokken van Harry en Voldemort en zou tijdens geen enkel ander duel op dezelfde manier zijn gebeurd.

Howarts Legacy

De Harry Potter-films begonnen daarna echter deze stroom van rode en groene magie in bijna elk tovenaarsduel te gooien, zelfs die in de Fantastic Beasts-films. Deze vereenvoudiging van duelleren in de films is al jaren een grote frustratie voor boekenfans.


Gelukkig belooft de HBO-remake van de Harry Potter-films een boekgetrouwe verfilming te worden. En als het op duelleren aankomt, is er een geweldige plek om de nieuwe serie te beginnen. Hierbij kan namelijk gekeken worden naar de game Howarts Legacy, waarbij de spreuken allemaal wel een uniek effect hebben.
Lees meer over: Harry Potter, Harry Potter and the Deathly Hallows, HBO, HBO Max

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix komt deze week met 7 nieuwe series

Netflix komt deze week met 7 nieuwe series

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie