search
Zo oud was Captain Kirk toen hij doodging in 'Star Trek' (alle drie de keren)
Series / Nieuws

Zo oud was Captain Kirk toen hij doodging in 'Star Trek' (alle drie de keren)

De legendarische 'captain' stierf maar liefst drie keer in twee verschillende tijdlijnen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Captain James Kirk is een van de meest legendarische Star Trek-personages. We kennen hem vooral als kapitein van de even legendarische Enterprise, maar hij vloeg de kosmos rond in meerdere ruimtevaartuigen.


Zoals veel beroemde personages is ook Captain Kirk helaas gestorven. Hij hield het echter niet bij een enkele keer. Verspreid over de verschillende films en series stierf hij liefst driemaal.

William Shatner


In de originele Star Trek werd Kirk gespeeld door acteur William Shatner. De eerste keer dat hij stierf was hij 60 jaar. Die dood bleek overigens vals alarm te zijn; 78 jaar later werd onthuld dat hij nog leefde.

De tweede keer was helaas wel permanent. Dat gebeurde aan het eind van Star Trek: Generations. Het jaar was 2371, waardoor we weten dat Kirk chronologisch gezien 138 jaar oud was.

Chris Pine


Kirk was vele jaren later ook een personage in de Star Trek-films van regisseur J.J. Abrams. Daar werd hij gespeeld door Chris Pine. In de film ging alles veel sneller, en was hij pas 26 jaar toen hij stierf.Overigens werd Kirk in de films al vrij snel weer tot leven gewekt. Bekijk de dood van Kirk in de film op SkyShowtime.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen