search
Eén van de beste thrillers ooit gemaakt staat gewoon op Prime Video
Films / Video/clip/featurette

Eén van de beste thrillers ooit gemaakt staat gewoon op Prime Video

Als we naar het aanbod kijken van de verschillende streamingdiensten is het niet altijd even makkelijk om snel wat te vinden. Wij hebben een film gevonden die je toch echt gezien moet hebben.

Als je fan bent van een film met niet alleen een goede cast maar ook een zeer sterk en goed verhaal, dan hebben we bij Prime Video een goede thriller voor je gevonden die je niet mag missen.

De thriller Gone Girl komt uit 2014 en is een film die twee en een half uur duurt. Elke minuut is het echter waard om te kijken. Je kan hem streamen bij Prime Video.

Leugens en bedrog


Nick en Amy willen hun vijfjarig jubileum vieren. Op de ochtend van de dag zelf krijgt Nick twijfels over zijn relatie en gaat hij naar zijn zus voor advies. Wanneer hij later terugkomt, is zijn vrouw spoorloos verdwenen.

Onder druk van de politie en de grote media aandacht ontstaan er steeds meer scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van hun perfecte huwelijk. Hierdoor en andere leugens en bedrog gaat iedereen zich steeds meer afvragen of Nick zelf zijn vrouw niet heeft laten verdwijnen.

David Fincher


De regisseur van de film is David Fincher. Voordat Fincher zich richtte op het regisseren van speelfilms, heeft hij daarvoor een hoop muziekvideo's geregisseerd. Hij is verantwoordelijk geweest voor video's van onder andere Michael Jackson, Aerosmith, Iggy Pop, Madonna en Sting.

In 1992 waagde Fincher zich voor het eerst in de wereld van speelfilms. De eerste film op zijn naam is Alien 3. Daarna volgden al snel Seven, Fight Club en uiteindelijk ook Gone Girl.

Fincher staat bekend om zijn stijl van werken als regisseur. In onderstaande video vertelt hij hoe hij bij Gone Girl te werk is gegaan.Goede cast


Gillian Flynn is de auteur van het boek waarop de film gebaseerd is. Ook schreef ze voor de film Gone Girl het scenario.

De rol van Nick wordt in de film gespeeld door Ben Affleck. Rosamund Pike vertolkt de hoofdrol van Amy. Dit was niet altijd zeker want Reese Witherspoon had de rechten voor het produceren van de film verworven en was eigenlijk van plan zelf Amy te spelen. Voordat Pike uiteindelijk werd gecast werden zelfs eerst nog Emily Blunt, Natalie Portman en anderen overwogen voor de rol.

De cast wordt verder versterkt door Neil Patrick Harris, Tyler Perry, Carrie Coon, Kim Dickens, Patrick Fugit en David Clennon.

Donker, intelligent en stijlvol


Op IMDb zijn er de laatste jaren heel wat mensen die hun mening hebben gedeeld. Met zijn allen scoren zij de film een mooie 8.1/10. Op Rotten Tomatoes zijn de critici en het publiek het met elkaar eens en scoren ze de film samen een goede 88%. "Gone Girl is een zeer schokkende psychologische thriller, waarin zelfs het huwelijk een duivels spel van psychopaten is." weet een van de recensenten op de site te vertellen.

Zeker kijken


Als je fan bent van een goede thriller, is Gone Girl een film die je zeker niet mag missen. Stream de film nu bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen