search
Alles wat we tot nu toe weten over 'The Crown' seizoen 6
Series / Nieuws

Alles wat we tot nu toe weten over 'The Crown' seizoen 6

Dit is wat we kunnen verwachten van 'The Crown' seizoen 6.

De Emmy-winnende serie The Crown begint zijn einde te naderen. Het zesde en laatste seizoen van de serie is momenteel in de maak. Dit is alles wat we tot nu toe weten over het laatste hoofdstuk van de serie.

Imelda Staunton zal in seizoen 6 terugkeren als koningin Elizabeth II. Maar ook de voormalige Elizabeth II-actrices Claire Foy en Olivia Coleman zullen in de serie te zien zijn als eerbetoon aan de inmiddels overleden koningin.

Diana


Ook Viola Prettejohn sluit zich aan bij de cast van seizoen 6 van The Crown als een nog jongere versie van koningin Elizabeth II, die haar speelt tijdens de Tweede Wereldoorlog (toen ze nog prinses was).

Het seizoen zal verdergaan waar het vorige seizoen was gebleven, in de jaren 90, tijdens een paar van de meest turbulente dieptepunten in het leven van prinses Diana. De focus zal in dit seizoen dan ook op Diana liggen, met uiteindelijk ook haar dood. Zowel Dominic West als Elizabeth Debicki keren respectievelijk terug al prins Charles en prinses Diana.

William en Kate


Debicki bevestigde dat de dood van prinses Diana met gevoeligheid en respect zal worden afgebeeld. Het ongeluk waarbij Diana om het leven kwam zal dus niet in beeld worden gebracht. In plaats daarvan zal seizoen 6 van The Crown zich richten op de laatste dagen van prinses Diana en de nasleep van haar dood.



In september 2022 werd ook aangekondigd dat de rollen van prins William en Kate Middleton waren gecast. Ed McVey en Meg Bellamy zullen te zien zijn als de prins en de toekomstige prinses. Ook is er een jongere versie van William gecast. Hij zal gespeeld worden door Rufus Kampa.

Thatcher


Het was nog even de vraag of Gillian Anderson terug zou keren haar rol van Margaret Thatcher. Er gingen geruchten dat ze niet meer mee wou werken aan een zesde seizoen, maar de acrtice heeft deze geruchten "complete onzin" genoemd. Waarschijnlijk zien we haar dus gewoon weer in het nieuwe seizoen.



De releasedatum van seizoen 6 is nog niet bekend. Het filmen begon in augustus 2022, waardoor het logisch lijkt dat de serie eind 2023 ongeveer te zien zal zijn. Het filmen werd vanwege de dood van koningin Elizabeth II opgeschort, maar dat was slechts voor twee dagen. Waarschijnlijk is het seizoen vanaf de herfst van 2023 te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen