Goed nieuws voor Stephen King-serie 'The Dark Tower'

Gaan we dan eindelijk een getrouwe verfilming krijgen van Stephen Kings magnum opus.

Zilko Tarici, 19-06-2023 01:14

De gevierde horror-regisseur Mike Flanagan heeft vaker laten weten dat zijn droomproject een verfilming van Stephen Kings boekenreeks The Dark Tower is. En die droom zou nu wel eens in vervulling kunnen gaan.
Tijdens een masterclass gedurende het Tribeca Festival werd Flanagan ondervraagd over verschillende projecten, waaronder zijn nieuwe serie The Fall of the House of Usher.

Problemen achter de schermen

Die serie was een nogal geplaagde productie doordat hoofdrolspeler Frank Langella de laan werd uitgestuurd vanwege wangedrag.

Bruce Greenwood was uiteindelijk degene die die rol overnam, en daar kwamen een hoop reshoots bij kijken.

Professioneel antwoord

Toen Flanagan werd gevraagd naar deze tegenvaller, reageerde hij als volgt:

"Het management van een productie is iets waar je niet voor getraind kunt worden. Ik heb geleerd dat je een goede balans moet vinden tussen creativiteit, verantwoordelijkheid voor het verhaal en de mensen waarmee je werkt. De productie van Usher was zwaar, maar zeker niet mijn zwaarste project."

Flanagan liet vervolgens vallen dat zijn moeilijkste productie tot nu toe Netflix-hit The Haunting of Hill House was.De toren lonkt

Vervolgens werd Flanagan ook gevraagd naar zijn gedroomde verfilming van Stephen Kings magnum opus The Dark Tower. En het lijkt dat de nodige stappen worden gezet:

"Dat is het project dat ik het meeste wil maken. Ik heb de rechten, maar er wordt gestaakt. Toch ben ik erg optimitisch. We hebben goede partners, en we kunnen er niet veel over kwijt, maar ik denk dat het gaat gebeuren. Ik kan niks met zekerheid zeggen, maar het ziet er goed uit. Dus ik hoop dat het realiteit wordt."

Dark Tower-fans hebben dus weer een beetje extra hoop gekregen dat er eindelijk een getrouwe verfilming van de boekenreeks komt. Zodra we meer weten, zullen we dit met jullie delen!

Lees meer over: The Dark Tower, Stephen King, Mike Flanagan, Geralds Game, Doctor Sleep

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Langverwachte Marvel-serie pas in 2025 te zien

Langverwachte Marvel-serie pas in 2025 te zien

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in