search

Ons nieuws van maandag 19 juni 2023

Recensie HBO Max-serie 'The Righteous Gemstones' seizoen 3
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'The Righteous Gemstones' seizoen 3

De serie over een hebberige familie van televisiepredikanten bevat nog steeds onbehouwen humor met een hart.

Regie: Danny McBride, Jody Hill, David Gordon Green | Cast: Danny McBride (Jesse Gemstone), John Goodman (Eli Gemstone), Edi Patterson (Judy Gemstone), Adam Devine (Kelvin Gemstone), Cassidy Freeman (Amber Gemstone), Gregory Allan Williams (Martin Imari), Tim Baltz (BJ), e.a. | Afleveringen: 9 | Speelduur: 29-41 minuten | Jaar: 2023

Ook in het derde seizoen blijft de komedieserie The Righteous Gemstones bekoren met ongezouten humor met een hart. Nu pater familias Eli met pensioen is kent het familiebedrijf van televisiepredikanten een nieuwe uitdaging. De altijd kibbelende Jesse, Judy en Kelvin staan liever individueel in de schijnwerpers dan samen hun vader op te volgen. Bovendien neemt de van Eli vervreemd geraakte zus weer contact met hem op nadat haar zoons zich hebben aangesloten bij een door hun vader geleide sekte, een soort weerkorps van christelijke preppers. Ondertussen valt foute oom Baby Billy de Gemstones lastig met een slecht idee voor een spelletjesprogramma.

De rode draad tussen de verschillende verhaallijnen en flashbacks is een monstertruck met de naam Redeemer. Begeleid door knallende heavy metal uit de jaren tachtig voelt dit overdreven stoere vehikel exemplarisch voor seriemaker Danny McBrides formule. Soms zijn de grappen net zo onbehouwen als deze over de spullen heenrijdende truck en soms ook wel erg puberaal, getuige de vele fallusverwijzingen. Maar altijd vol sympathie voor de personages, wat leidt tot een sentimentele conclusie vol familieplezier om de uit de mottenballen gehaalde Redeemer.

McBride en Jody Hill staan garant voor een vlotte regie, waarbij de camera altijd vloeit op een prettig tempo. Dat levert soms grappige momenten op, wanneer bijvoorbeeld de drie kids vol vertrouwen in slow motion naar het podium lopen, maar Kelvin opeens terugloopt om net als de andere twee zijn steun en toeverlaat Keefe een zoen te geven. Hoezeer zaken ook uit de bocht kunnen vliegen, The Righteous Gemstones gaat nooit voor makkelijke doelwitten, zoals het strengchristelijke geloof van de personages.

Ook dit seizoen dijt de familie verder uit met eerder onbekende leden en verledens, met twee nieuwe neven als een koddig duo. De klungelige Carl en meeloper Chuck schipperen qua loyaliteit continu tussen moeder en vader. Ook de bekende typetjes amuseren nog steeds. McBride als Jesse speelt zijn standaard rol als hork inmiddels uit de losse pols. Edi Patterson schmiert hilarisch als Judy, waarmee de komedie in haar geval naar farce overgaat. Goodman loopt echter wel erg zalvend rond, nog extra aangezet doordat kleinzoon Gideon hem opeens als rolmodel ziet nu hij tijdelijk niet als stuntman kan werken.

Zo evolueert het familiedrama vooral verder vanuit de conflicten van de personages zelf. De luidruchtigere antagonisten en de humor van het tweede seizoen blijven meer achterwege. Het eeuwige gekibbel van de drie kinderen blijft geestig in alle pietluttigheid. Enkele ontwikkelingen van het verhaal voelen wel wat geforceerd, zoals de letterlijk Bijbelse plaag tijdens een belangrijk moment. Met alles pais en vree wanneer Jesse weer met zijn Redeemer rijdt, rijst echter de vraag in hoeverre er nog rek zit in het opduikelen van nu nog onbekende stukjes familiegeschiedenis. De auto zorgt in ieder geval voor de grootste vreugde dit seizoen.The Righteous Gemstones is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt er dan eindelijk een hereniging tussen Morgan en Rick in 'The Walking Dead'?
Series / Interview

Komt er dan eindelijk een hereniging tussen Morgan en Rick in 'The Walking Dead'?

Het is al een hele tijd geleden dat Morgan en Rick samen waren, maar komen ze nu eindelijk weer bij elkaar?

Lennie James, bekend van zijn rol in Fear the Walking Dead, bespreekt de mogelijkheid van een hereniging tussen Morgan Jones en Rick Grimes in de wereld van The Walking Dead.

In de laatste aflevering van Fear the Walking Dead hebben we namelijk kunnen zien dat Morgan samen met zijn dochter op weg was naar de Alexandria Safe-Zone om Rick op te sporen.

Hereniging op komst?


In een recent interview met Entertainment Weekly heeft James laten weten dat er absoluut een kans bestaat dat Morgan en Rick elkaar weer kunnen ontmoeten.Daarnaast liet hij doorschemeren dat hij erg uitkijkt naar de ontmoetingen van Morgan met andere belangrijke personages in toekomstige afleveringen van The Walking Dead. Bekijk zijn uitspraak hieronder.

De kans bestaat


"Morgan is wel vaker in één richting vertrokken en uiteindelijk ergens anders terechtgekomen, dus wie weet?" Begon James. "Hij heeft een bericht achtergelaten voor Rick, maar hij zou daarbuiten kunnen rondzwerven en Daryl, Maggie of zelfs Negan tegenkomen…"

Daarna zei hij: "Of misschien komt hij geen van hen tegen en brengt hij zijn dagen gewoon door met zijn kind, terwijl ze samen door de apocalyps wandelen!"

Hij sloot af met: "Het enige wat ik kan zeggen, is dat dit hoofdstuk van Morgan's verhaal voorbij is, en het is mij een genoegen en een eer om mezelf te rekenen tot de geweldige cast, crew en verhalenvertellers die FTWD tot leven brengen."Stream alle afleveringen van Fear the Walking Dead op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu met die geliefde receptioniste 'Pam' uit 'The Office US'?
Series / Featured

Hoe is het nu met die geliefde receptioniste 'Pam' uit 'The Office US'?

Jenna Fischer speelde 'Pam Beesley' in 'The Office US'. Hoe is het nu met haar?

The Office US was een zeer succesvolle serie. De serie liep van 2005 tot 2013 en één van de meest in het oog springende rollen was die van receptioniste Pam Beesly, gespeeld door Jenna Fischer.

Het eerste seizoen van de Amerikaanse versie van The Office US ging in première in 2005. De sitcom was gebaseerd op de gelijknamige Britse serie, maar overtrof qua populariteit zo mogelijk haar Europese tegenhanger.

Pam Beesly


Pam is een receptioniste bij Dunder Mifflin Paper Company waar eigenlijk iedereen van houdt. In de serie promoveert ze tot verkoopster en later tot kantooradministrateur.

Ze krijgt in de serie uiteindelijk -na veel geflirt over een weer- een relatie met Jim waarmee ze uiteindelijk twee kinderen krijgt.

Bekijk op instagramJenna Fischer


Na The Office US verscheen Fischer in een groot aantal films, zoals Hall Pass, Blades of Glory met Will Ferrell, in Solitary Man met Michael Douglas en Susan Sarandon, en in The Promotion met Seann William Scott. Verder speelde ze ook in de serie You, Me and the Apocalypse, The 15:17 to Paris en The Guest.

In 2019 lanceerde ze The Office Ladies-podcast met haar co-ster uit de serie, Angela Kinsey. Actrices kijken naar afleveringen van The Office US en halen herinneringen op aan grappige verhalen achter de schermen.

Persoonlijk leven


Fischer was vroeger getrouwd met scenarioschrijver James Gunn. In 2008 is ze van hem gescheiden. In 2010 trouwde ze met scenarioschrijver Lee Kirk met wie ze inmiddels een zoon en een dochter heeft.

Fischer zet zich erg in voor dierenwelzijn en is in dat kader betrokken bij de dierenorganisaties 'Kitten Rescue' en 'Rescue Rover'.

Kijk de serie hier op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Bridgerton'-ster onthult de meest onverwachte hint over seizoen 3 tot nu toe
Series / Nieuws

'Bridgerton'-ster onthult de meest onverwachte hint over seizoen 3 tot nu toe

Niet alleen harten worden gebroken in het nieuwe seizoen van 'Bridgerton'...

Helaas voor fans is er al een hele tijd niks bekendgemaakt over seizoen 3 van Bridgerton. Dit is normaal voor de serie, waarbij de informatie meestal tot aan de première geheim wordt gehouden. Maar gelukkig heeft een van de castleden nu toch een kleine hint gegeven.

Tijdens het TUDUM-event van Netflix afgelopen zaterdag is er enorm veel nieuws gedeeld over aankomende series. Daarbij zat ook wat informatie over het nieuwe seizoen van Bridgerton.

Meubelstuk gebroken


Nicola Coughlan speelt de rol van Penelope Featherington, die in het aankomende derde seizoen een van de hoofdrollen zal spelen. Zij kreeg tijdens het TUDUM-evenement de meeste vragen van nieuwsgierige fans en moest erg creatief en voorzichtig zijn met haar antwoorden.

Daardoor kregen fans een wel heel onverwachte hint. Op de vraag welke spoilers ze zou kunnen geven zonder het seizoen te verpesten, onthulde de actrice dat zij en Luke Newton, die Colin Bridgerton speelt, een meubelstuk hebben gebroken tijdens het filmen.

Ongeluk?


Hoewel de actrice verder niet verder op het onderwerp in ging, kunnen de meeste fans al wel raden wat voor soort scène dit gaat zijn. Of het kapotte meubilair deel uitmaakte van het script of dat het een simpel ongeluk was, zullen we moeten afwachten.De releasedatum van Bridgerton seizoen 3 is nog niet bekendgemaakt. Bekijk tot die tijd de prequel Queen Charlotte of de vorige seizoenen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Black Mirror' seizoen 6
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Black Mirror' seizoen 6

Enkele pareltjes, maar ook een paar afleveringen die zich niet aan de originele insteek houden.

Regie: Uta Briesewitz, John Crowley, Toby Haynes, e.a. | Cast: Salma Hayek Pinault, Aaron Paul, Kate Mara, Josh Hartnett, Annie Murphy, Rory Culkin, Michael Cera, Anyana Vasan e.a. | Afleveringen: 5 | Speelduur: 40-80 minuten | Jaar: 2023

Naast dat ze allemaal over technologie gingen, hadden de afleveringen van het eerste seizoen van Black Mirror ook iets anders gemeen: ze waren ontzettend deprimerend. Niet slecht, maar gewoon zo duister dat een deel van het publiek erop afknapte. Daar kwam al gauw verandering in en dus biedt ieder seizoen van deze serie nu een mix van diverse genres, waaronder ook komedie. Het is daarnaast gebruikelijk dat binnen elk seizoen de kwaliteit van de afleveringen sterk verschilt. Wel zo eerlijk dus om ieder verhaal apart te beoordelen.

Joan is Awful is meteen een voorbeeld van hoe grappig en toegankelijk de serie nu kan zijn. Dit is de meest vermakelijke aflevering in het rijtje. Joan, een werknemer bij een streamingsdienst, ontdekt dat haar werkgever een serie over haar online heeft gezet. Nu niets meer privé is gaat ze heel wat verliezen in haar leven. Het meest hilarische is dat het personage in die serie over Joan, gespeeld door Salma Hayek, zelf ook ontdekt dat er een serie over haar is gemaakt – met een Joan gespeeld door Cate Blanchett.

De echte Joan gaat er mooi mee om; ze onderneemt meteen actie op zo'n ludieke wijze dat er verandering moet komen. De aflevering is komisch, maar verhaaltechnisch ook volledig verweven met de technologie die is bedacht. Daarmee wordt kritiek geuit op hoe je wordt afgeluisterd door je smartphone en je computer je interesses registreert, maar ook op het feit dat negativiteit meer aandacht trekt van het volk dan iets positiefs.

In Loch Henry neemt een jonge filmmaker zijn vriendin mee naar zijn Schotse geboortedorp, dat grotendeels verlaten is omdat een seriemoordenaar die er ooit actief was het toerisme de nek om heeft genekt. De vriendin haalt hem over om hier een documentaire over te maken, maar wanneer de oude koeien uit de sloot worden gehaald blijken ze nog wat meer geheimen te herbergen.

Ja, officieel is een videocamera technologie, maar wel een die ons bekend is. En slechts beelden laten zien is niet bepaald een sterke toepassing. Er wordt gebruikgemaakt van een prachtige locatie waar al gauw voelbaar is dat er iets mysterieus aan de hand is, maar toch komt het verhaal erg langzaam op gang en is het antwoord is vrij voorspelbaar. Wat de aflevering precies wil vertellen is niet helemaal duidelijk; het komt over als een doorsneethriller.

Beyond the Sea is de beste aflevering van dit seizoen. Zeker deprimerend en doeltreffend gebruikmakend van de technologie die is verzonnen voor de aflevering, maar ook enorm rakend. Twee astronauten die diep in de ruimte zitten kunnen toch nog genieten van hun leven op aarde met behulp van een robot die een exacte replica van ze is, waar hun bewustzijn naartoe wordt verplaatst wanneer ze gaan slapen. Er gaat iets fout met een van hen en wanneer de ander hulp biedt blijkt die te getraumatiseerd om er gezond mee om te gaan.

Met een speelduur van tachtig minuten is dit terecht een film te noemen. Ja, het tempo is laag en dat het mis zal gaan is een gegeven, maar het plot mikt zo chirurgisch op de emoties dat het een sciencefictionmeesterwerkje is. Voortreffelijk spel van sterren Aaron Paul, Josh Hartnett en Kate Mara. Zo goed dat het eigenlijk geen perfecte afronding kan hebben. De aflevering laat de kijker achter met een 'en nu?'-gevoel, maar alles daarvoor is zo mooi gedaan dat dit te vergeven is.

Meteen daarna volgt met Mazey Day de zwakste aflevering van dit seizoen. Ja, de fotocamera's van paparazzi zijn ook technologie, maar daar moet je het mee doen. Wanneer een beroemde actrice zich ineens om onbekende reden heeft teruggetrokken wordt er een flinke geldprijs beloofd aan fotografen die een kiekje weten te bemachtigen. Een fotografe gaat op onderzoek uit en ontdekt meer dan ze had durven dromen.

Ontzettend zwak op technologiegebied, wat dit gewoon een korte genretelevisiefilm maakt. En niet de meest boeiende. Er wordt tijd verkwist met het achtergrondverhaal van de fotografe, inclusief haar omgang met een autistische huisgenoot, zonder iets toe te voegen. De kritiek op het gedrag van paparazzi is veel te mild. Er is een scène waarin de cameraflitsen maar door blijven gaan, wat niet zorgt voor coole shots maar voor een storende aanslag op je netvlies.

Seizoensafsluiter Demon 79 gaat over een demon in het jaar 1979. Tenminste, een Indiase schoenenverkoopster in Engeland die ineens een demon op haar dak krijgt die aangeeft dat ze binnen drie dagen drie mensen moet vermoorden, want anders vergaat de wereld. Nul technologie. Het lettertype van de aftiteling is die van een B-film uit die tijd. Er zijn twee momenten waarop de jonge vrouw inbeeldt dat ze iemand aanvalt en dan ineens komen er krassen in beeld alsof dit een grindhousefilm is.

Maar voor de rest niet, dus het zijn stijlmiddelen die lui worden ingezet. Net als het racisme waar de vrouw mee te maken krijgt; zo goed als elke blanke man en vrouw is naar tegen haar. En die mensen zijn dan ook zelf nog eens kwaadaardig, zoals moordenaar of pedofiel. Flauw, veel te makkelijk om zo in een scenario discriminatie te creëren. Het is een komisch horrorverhaal en eigenlijk op zich wel aardig, maar het is simpelweg niet Black Mirror.Black Mirror is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lupin is terug! Netflix deelt spannende eerste beelden met Assane in gevaar
Series / Nieuws

Lupin is terug! Netflix deelt spannende eerste beelden met Assane in gevaar

Ook in het nieuwe seizoen is de wereld niet veilig voor Assane Diop.

Sinds juni 2021 wachten Lupin-fans op het vervolg van de spannende avonturen van de Franse meesterdief Assane Diop. Netflix heeft nu de eerste beelden vrijgegeven van dat vervolg.

Lupin was vanaf de start razend populair. Toen de serie in première ging werd hij in de eerste maand bekeken door maar liefst 76 miljoen huishoudens. Een record voor een niet-Engelstalige Netflix-serie destijds.

Meesterdief


Lupin vertelt het verhaal van Assane Diop, een meesterdief die zich laat inspireren door Arsène Lupin, het personage gecreëerd door de Franse schrijver Maurice Leblanc.

Netflix heeft nu na lang wachten de eerste spannende beelden de wereld ingestuurd. In een scène uit het aankomende seizoen zien we Diop in gevaar. De trailer eindigt met een vrij letterlijke cliff-hanger.

Aftellen


Hoe de scène afloopt kunnen fans gaan zien vanaf 5 oktober. Dan zullen de zeven episodes van Lupin: Part 3 op Netflix verschijnen. Voor Lupin-fans kan het aftellen nu dus echt gaan beginnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische trailer voor 'Once Piece': de grote manga-verfilming van Netflix!
Series / Trailer

Epische trailer voor 'Once Piece': de grote manga-verfilming van Netflix!

De streamer werkt aan best veel grote projecten: aankomende zomer verschijnt deze manga-verfilming.

Netflix werkt aan heel wat grote projecten. Zo verschijnt in januari de grote scifi-mysterieserie 3 Body Problem op de streamer, en ergens in 2024 debuteert ook Avatar: The Last Airbender. Een andere grote serie wordt One Piece.

One Piece is een verfilming van Matt Owens en Steven Maeda en gebaseerd op de gelijknamige mangareeks van Eiichiro Oda. Er zijn rollen voor onder meer Iñaki Godoy, Mackenyu, Emily Rudd, Jacob Romero Gibson en Taz Skylar.

One Piece
De serie volgt de avonturen van de voortvluchtige Straw Hat Pirates. Ze verkennen de gevaarlijke oceanen en landen, op zoek naar de "One Piece". Dit is een legendarische schat die van hun kapitein de koning van de piraten zal maken.

Maar de marine zit hun schip op de hielen en zij zijn niet de enige bemanning die op zoek is naar de One Piece. Gewapend met vaardigheden en onbreekbare vriendschap zijn de Straw Hats klaar voor de reis en nog meer klaar om samen voor hun dromen te vechten.

Eerste teaser
Netflix heeft de eerste teaser online gezet en deze kun je hieronder bekijken. One Piece is vanaf 31 augustus te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Riverdale' krijgt een spin-off: 'Welcome to the World of Archies'
Series / Nieuws

'Riverdale' krijgt een spin-off: 'Welcome to the World of Archies'

Bereid je voor op een hele nieuwe generatie vrienden in Riverdale.

Riverdale heeft het heel wat seizoenen volgehouden, maar na dit seizoen is het dan toch echt tijd om afscheid te nemen. Dat betekent echter niet dat het verhaal zal stoppen, want er komt een gloednieuwe spin-off aan.

De nieuwe spin-off genaamd Welcome to the World of Archies speelt zich ook af in Riverdale, maar dan in India! De klassieke Archie Comics worden door regisseur/ producent Zoya Akhtar nog een keertje tot leven gebracht.

Nieuwe setting


Er is niet alleen een nieuwe plek voor Welcome to the World of Archies, maar ook een hele nieuwe tijd. De spin-off zal zich namelijk in de jaren 60 afspelen.

Riverdale heeft al een aantal seizoenen lang gespeeld met musical-afleveringen. Dat blijkt achteraf goede voorbereiding te zijn, want Welcome to the World of Archies is een musical.

Nieuwe cast


De personages blijven dus hetzelfde, maar er zullen wel nieuwe gezichten te zien zijn. Agastya Nanda zal Archie Andrews spelen en Khushi Kapoor neemt de rol van Betty Cooper op zich.

Veronica Lodge zal gespeeld worden door Suhana Khan en Jughead Jones door Mihir Ahuja.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat was de reden voor de schokkende en onverwachte dood van dat ene personage halverwege 'Fear The Walking Dead'?
Series / Nieuws

Wat was de reden voor de schokkende en onverwachte dood van dat ene personage halverwege 'Fear The Walking Dead'?

Wie gaat de rol van schruk overnemen nu dat Shrike deze rol niet meer kan vervullen?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fear The Walking Dead is geen vreemde als het gaat over de dood, maar soms komt het toch wel echt als een verrassing. En niet eentje die je graag wil krijgen. In andere gevallen is een bepaalde dood gewoon heel erg verwarrend, zoals die van Shrike in de middenseizoensfinale.

Het leek namelijk alsof Shrike de laatste slechterik zou worden van Fear The Walking Dead. Nu zal deze rol toch echt naar iemand anders moeten gaan.

PADRE


Shrike was één van de twee geheime leiders van PADRE en haar dood was dan ook erg onverwacht voor de serie. Nog verwarrender was de manier waarop het gebeurde, aangezien Shrike de controle had en zelfs het pistool vast had!

Ze verloor haar kalmte echter helemaal toen ze haar vader als zombie zag en het werd duidelijk dat ze hier niet emotioneel op voorbereid was.

De reden voor haar dood


Met Shrikes dood is ook meteen de nieuwe slechterik geïntroduceerd. Madison heeft de plek van PADRE leider overgenomen en ze was meteen te zien met een mysterieus figuur.

Het is niet duidelijk wie deze persoon is, maar het is wel duidelijk dat de persoon de metalen arm van Alicia bezit.

Bekijk hieronder de trailer en stream Fear the Walking Dead op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Daar is ie: de trailer voor 'Berlín', de spin-off van 'La Casa de Papel'
Series / Trailer

Daar is ie: de trailer voor 'Berlín', de spin-off van 'La Casa de Papel'

Het plan is om 44 miljoen euro te stelen in slechts één middag.

Een van de succesvolste series van Netflix is het Spaanse La Casa de Papel alias Money Heist. De serie met drie seizoenen (vijf delen) werd in 2021 afgerond en krijgt dit jaar een spin-off rond een van de populairste personages: Berlín.

Berlin is een rol van acteur Pedro Alonso en het personage heet in het echt Andrés de Fonollosa. Hij is een ongeneeslijk zieke juwelendief en de onderbevelhebber en oudere broer van The Professor.

Berlin


De serie Berlín speelt zich af voor La Casa de Papel. We zien hoe Berlín in een dag $44 miljoen aan juwelen wil stelen middels een misdaad dat illusionisme bevat.

Berlin verzamelt een groep handlangers om zich heen, bestaande uit Kelia (Michelle Jenner), Damián (Tristán Ulloa), Cameron (Begoña Vargas), Bruce (Joel Sánchez) en Roi (Julio Peña Fernández).

December


Itziar Ituño en Najwa Nimri zijn ook te zien als hun La Casa de Papel-personages Raquel Murillo en Alicia Sierra en Berlin moet in december op Netflix verschijnen.Je kunt La Casa de Papel en de remake La Casa de Papel: Korea gewoon nog op Netflix kijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto's uit 'Bridgerton' seizoen 3 met Penelope en Colin: zwijmelen zul je
Series / Nieuws

Eerste foto's uit 'Bridgerton' seizoen 3 met Penelope en Colin: zwijmelen zul je

Penelope en Colin schitteren op de nieuwste foto's van seizoen 3.

Het hele Bridgerton avontuur startte met Daphne en de Duke, maar ondertussen zijn er al heel wat stelletjes ontstaan. Seizoen 3 focust zich misschien wel op het meest favoriete koppel: Penelope en Colin.

Al vanaf seizoen 1 is Penelope Featheringtons (Nicola Coughlan) crush op Colin Bridgerton (Luke Newton) duidelijk gemaakt en seizoen 3 is eindelijk hun seizoen!

Het Polin seizoen


Coughlan onthulde de eerste foto’s bij Tudum: A Global Fan Event en fans gingen uit hun dak. Penelope en Colin zijn namelijk op een totaal nieuwe manier te zien.

Hoewel de serie zich nog steeds in het Engeland van het Regency-tijdperk afspeelt, is Penelope toch een moderne transformatie ondergaan. Haar haarstijlen zijn namelijk geschikt voor een echte Hollywood-look.

Het plot


Penelope had het aan het eind van seizoen 2 heel zwaar. Ze had namelijk een ruzie met haar beste vriendin Eloise (Claudia Jessie) en ze heeft Colin tegen een groep vrijgezellen horen zeggen dat hij haar nooit het hof zou maken.

Dat weerhoudt haar er echter niet van om seizoen 3 weer te beginnen als Lady Whistledown met de uitspraak: "Beste lezer, we zijn veel te lang uit elkaar geweest."

De foto’s


Bekijk alle foto’s hier en stream Bridgerton op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 13 nieuwe afleveringen waaronder een nieuw seizoen 'Titans'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 13 nieuwe afleveringen waaronder een nieuw seizoen 'Titans'

Het is weer een behoorlijk grote line-up waar Netflix deze week mee komt.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Break Point (seizoen 2)Verschijnt op: 21 juni
Genre: Documentaire / Sport
Kijk op Netflix

Synopsis: In deze docuserie over professionele tennissers die strijden om de top te bereiken, kan één slag het verschil maken tussen pijn en euforie.

Riverdale (seizoen 7 - aflevering 12)Verschijnt op: 22 juni
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Netflix

Synopsis: Terwijl hij de moeilijkheden van de romantiek, school en familie ontdekt, raken Archie en zijn groep verstrikt in de donkere mysteries van Riverdale.

Titans (seizoen 4)Verschijnt op: 25 juni
Genre: Actie / Avontuur / Criminaliteit
Kijk op Netflix

Synopsis: Batman's ex-partner Dick Grayson is een eigen weg ingeslagen en komt enkele jonge helden met problemen tegen. Ze hebben hard een mentor nodig.

Overige series nieuw op NetflixHieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

19 juni: Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 24) - Animatie / Actie / Avontuur - Thorfinn gaat op een zoektocht naar de moordenaar van zijn vader om wraak te nemen en met hem in duel te gaan en zijn leven te beëindigen in een poging een eervolle strijder te zijn en zijn vader te eren.

21 juni: Love is Blind Brazil (seizoen 3 - aflevering 9) - Reality-TV / Romantiek - Het datingexperiment arriveert in Brazilië, waar lokale singles op zoek gaan naar ware liefde en zich verloven, zonder de andere persoon eerst te ontmoeten.

21 juni: Doctor Cha (seizoen 1 - aflevering 11-12) - Drama - Twintig jaar nadat ze de medische wereld achter zich heeft gelaten, keert een huisvrouw terug in het vak. Ze moet haar draai zien te vinden in een baan vol verrassingen.

22 juni: Let's Get Divorced (seizoen 1) - Komedie / Drama / Romantiek - Een actrice en een politicus willen graag scheiden. Maar met zoveel mensen die belang hebben bij hun huwelijk, moet het koppel hard werken om dit voor elkaar te krijgen.

22 juni: Schlafende Hunde (seizoen 1) - Criminaliteit / Drama / Mysterie - Een voormalig rechercheur die nu op straat leeft, gaat op zoek naar de waarheid nadat een nieuw sterfgeval twijfels oproept over een zogenaamd afgehandelde moordzaak.

22 juni: Skull Island (seizoen 1) - Animatie / Actie / Avontuur - De avonturen van een stel schipbreukelingen die stranden op een mysterieus eiland waar verschillende prehistorische monsters wonen. Hun heer en meester: de iconische gorilla Kong.

23 juni: Catching Killers (seizoen 3) - Criminaliteit - In deze serie over waargebeurde misdaden onthullen de onderzoekers van beruchte seriemoordenaarszaken de afschuwelijke en vreselijke details van hun buitengewone werk.

24 &25 juni: King the Land (seizoen 1 - aflevering 3-4) - Komedie / Romantiek - Tijdens een gespannen strijd om een erfenis krijgt een charmante erfgenaam ruzie met zijn hardwerkende werkneemster en haar onweerstaanbare glimlach - waar hij niet tegen kan.

24 & 25 juni: See You in My 19th Life (seizoen 1 - aflevering 3-4) - Komedie / Fantasie / Romantiek - Ban Ji-eum kan eindeloos reïncarneren. Maar wanneer haar 18e leven wordt afgebroken, wijdt ze het volgende aan het vinden van haar inmiddels volwassen jeugdliefde.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor Stephen King-serie 'The Dark Tower'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor Stephen King-serie 'The Dark Tower'

Gaan we dan eindelijk een getrouwe verfilming krijgen van Stephen Kings magnum opus.

De gevierde horror-regisseur Mike Flanagan heeft vaker laten weten dat zijn droomproject een verfilming van Stephen Kings boekenreeks The Dark Tower is. En die droom zou nu wel eens in vervulling kunnen gaan.

Tijdens een masterclass gedurende het Tribeca Festival werd Flanagan ondervraagd over verschillende projecten, waaronder zijn nieuwe serie The Fall of the House of Usher.

Problemen achter de schermen


Die serie was een nogal geplaagde productie doordat hoofdrolspeler Frank Langella de laan werd uitgestuurd vanwege wangedrag.

Bruce Greenwood was uiteindelijk degene die die rol overnam, en daar kwamen een hoop reshoots bij kijken.

Professioneel antwoord


Toen Flanagan werd gevraagd naar deze tegenvaller, reageerde hij als volgt:

"Het management van een productie is iets waar je niet voor getraind kunt worden. Ik heb geleerd dat je een goede balans moet vinden tussen creativiteit, verantwoordelijkheid voor het verhaal en de mensen waarmee je werkt. De productie van Usher was zwaar, maar zeker niet mijn zwaarste project."

Flanagan liet vervolgens vallen dat zijn moeilijkste productie tot nu toe Netflix-hit The Haunting of Hill House was.De toren lonkt


Vervolgens werd Flanagan ook gevraagd naar zijn gedroomde verfilming van Stephen Kings magnum opus The Dark Tower. En het lijkt dat de nodige stappen worden gezet:

"Dat is het project dat ik het meeste wil maken. Ik heb de rechten, maar er wordt gestaakt. Toch ben ik erg optimitisch. We hebben goede partners, en we kunnen er niet veel over kwijt, maar ik denk dat het gaat gebeuren. Ik kan niks met zekerheid zeggen, maar het ziet er goed uit. Dus ik hoop dat het realiteit wordt."

Dark Tower-fans hebben dus weer een beetje extra hoop gekregen dat er eindelijk een getrouwe verfilming van de boekenreeks komt. Zodra we meer weten, zullen we dit met jullie delen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Emilia Clarke geeft hilarisch 'Game of Thrones'-geheim prijs
Series / Nieuws

Emilia Clarke geeft hilarisch 'Game of Thrones'-geheim prijs

Een kenmerk van Daenerys bleek het gevolg van puur toeval.

Onlangs gaf Emilia Clarke een interview over haar nieuwe rol in Secret Invasion. Hierin werd onder andere gevraagd wat ze had geleerd in het iconische Game of Thrones, en Clarke's antwoord was bepaald verrassend te noemen.

Aan ComicBook onthulde de goedlachse Clarke dat Daenerys' koninklijke lichaamshouding het gevolg was van zenuwen. Daar het zo goed werkte, zat ze er tien jaar aan vast.

'Nee' horen


In de scènes waarin de Mother of Dragons verschijnt is haar kaarsrechte lichaamshouding in positieve zin opvallend. Daenerys' afkomst en haar claim als troonopvolger werd hiermee prima overgebracht.

Clarke onthult nu waar het echt vandaan kwam. Clarke: "Mensen hadden het er vaak over dat Kahleesi's rechte rug een gezonde lichaamshouding is. Ik was een bloednerveuze 22-jarige. Mijn moeder had me geleerd om rechtop te zitten en dat deed ik dus maar".

Soepel en flexibel


"Ik had geen idee dat ik er tien jaar aan vast zou zitten. Telkens wanneer ik David en Dan [David Benioff en D.B. Weiss] vroeg of ik een andere houding aan kon nemen, kreeg ik 'nee' te horen," aldus Clarke.

Voor haar rol als G'iah in de nieuwe MCU-serie zorgde Clarke er voor dat dit haar niet nog eens zou gebeuren. "Vanaf het begin was mijn insteek 'ze is soepel, en flexibel," besluit de actrice lachend. Mocht het personage van G'iah vaker haar opwachting maken in het MCU dan kan Clarke zowel letterlijk als figuurlijk soepeler spelen.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze spin-off van 'The Walking Dead' start met ijzersterke score op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Deze spin-off van 'The Walking Dead' start met ijzersterke score op Rotten Tomatoes

Pas gestart, maar een positieve ontvangst van pers en publiek.

Het is altijd even afwachten wat een spin-off te bieden heeft. Soms vraag je je af wat de toegevoegde waarde is voor het verhaal, en dit geldt ook voor de spin-offs van de legendarische serie The Walking Dead.

Waar menigeen vond dat de originele serie eigenlijk te lang was doorgegaan, is The Walking Dead: Dead City in goede aarde gevallen. Deze was namelijk drie dagen voor de officiële première, namelijk op 15 juni, op het streaming-platform AMC+ te bekijken. De publieksscore is op het moment van schrijven maar liefst 92%

Strakkere focus, genoeg nieuws


De critici hebben de miniserie met 77% beloond. De consensus luidt dat het inderdaad meer van hetzelfde is, maar met genoeg nieuws om een spannend verhaal te leveren.

United Press International: "De focus op twee hoofdpersonages is de beste beslissing die een spin-off kon maken. Je hoeft hierdoor niet allerlei subplots in evenwichte te houden". Collider voegt hier aan toe dat het verhaal verfrissend genoeg is, daar "dit wel eens het beste zou kunnen zijn dat deze dode wereld in jaren te bieden heeft gehad". Zo te lezen valt er dus genoeg te beleven in zombie-Manhattan.

The Walking Dead: Dead City is momenteel op het Amerikaanse AMC+ te streamen. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.