search
Deze spin-off van 'The Walking Dead' start met ijzersterke score op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Deze spin-off van 'The Walking Dead' start met ijzersterke score op Rotten Tomatoes

Pas gestart, maar een positieve ontvangst van pers en publiek.

Het is altijd even afwachten wat een spin-off te bieden heeft. Soms vraag je je af wat de toegevoegde waarde is voor het verhaal, en dit geldt ook voor de spin-offs van de legendarische serie The Walking Dead.

Waar menigeen vond dat de originele serie eigenlijk te lang was doorgegaan, is The Walking Dead: Dead City in goede aarde gevallen. Deze was namelijk drie dagen voor de officiële première, namelijk op 15 juni, op het streaming-platform AMC+ te bekijken. De publieksscore is op het moment van schrijven maar liefst 92%

Strakkere focus, genoeg nieuws


De critici hebben de miniserie met 77% beloond. De consensus luidt dat het inderdaad meer van hetzelfde is, maar met genoeg nieuws om een spannend verhaal te leveren.

United Press International: "De focus op twee hoofdpersonages is de beste beslissing die een spin-off kon maken. Je hoeft hierdoor niet allerlei subplots in evenwichte te houden". Collider voegt hier aan toe dat het verhaal verfrissend genoeg is, daar "dit wel eens het beste zou kunnen zijn dat deze dode wereld in jaren te bieden heeft gehad". Zo te lezen valt er dus genoeg te beleven in zombie-Manhattan.

The Walking Dead: Dead City is momenteel op het Amerikaanse AMC+ te streamen. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen