Op deze dingen moet de 'Harry Potter'-reboot letten om beter te worden dan de films

Hoewel we allemaal van de originele 'Harry Potter'-films houden, moeten we ook toegeven dat de reboot een enorm potentieel heeft om het verhaal nog beter te vertellen.

Nina Beerendonk, 24-06-2023 18:49

De Harry Potter-films zijn om één simpele reden bijna perfect: we houden van ze ondanks al hun gebreken. De nieuwe reboot zal met iets heel bijzonders moeten komen om de originele films te overtreffen. Er zijn in ieder geval een aantal dingen waar de serie op moet letten om deze kans te laten bestaan.
De nieuwe HBO-reboot van Harry Potter belooft trouw te zijn aan de boeken. Dat is goed nieuws voor de fans, want de films waren dat niet altijd. Aangezien er in de serie meer tijd is om het verhaal te vertellen, kunnen er veel meer details uit de boeken in beeld gebracht worden. Hier zijn een aantal dingen die de serie beter kan doen.

Jongere acteurs

Het is misschien moeilijk om te geloven voor de mensen die alleen de films hebben gezien, maar de boekenlezers weten dit maar al te goed: Lily en James Potter waren begin twintig toen Voldemort hen vermoordde. Hun dood was gedeeltelijk zo tragisch omdat ze zo jong stierven.

In de films zijn vrijwel alle volwassen personages een stuk ouder gemaakt. Zo ook Snape, die even oud was als James en Lily. Hoewel Alan Rickman natuurlijk de perfecte persoon was om de rol te spelen, kan de serie beter voor een jongere acteur kiezen. Snape was tijdens het eerste boek namelijk pas 31, Rickman was 55.

Peeves

Peeves, in het Nederlands ook wel Foppe, is een irritante plaaggeest die voor overlast zorgt in de boeken. Hij is daar de oorzaak van een aantal van de meest hilarische scènes. Peeves en McGonagall werkten bijvoorbeeld samen om Umbridge neer te halen.


In de films is Peeves volledig achterwege gelaten. Eigenlijk was dit best een aparte keuze, aangezien hij zo'n grote rol speelt in de boeken. Hopelijk krijgen we in de serie eindelijk een idee van hoe hij eruit ziet.

Winky de huiself

Net als Peeves, werd de huiself Winky volledig genegeerd in de films. Dit terwijl ze een grote rol speelt in de boeken, tijdens verschillende verhaallijnen. Door haar richt Hermione de Society for the Promotion of Elfish Welfare (S.P.E.W.) op, wat we ook niet zien in de films. Hopelijk is er in de serie wel genoeg tijd om dit personage in beeld te brengen.
Lees meer over: Harry Potter, Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Tom Felton, HBO, HBO Max, Max

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in