search
Dit is de ware betekenis van Ahsoka's mysterieuze codenaam in 'Star Wars'
Series / Nieuws

Dit is de ware betekenis van Ahsoka's mysterieuze codenaam in 'Star Wars'

De afvallige Jedi heeft deze codenaam om een diepere reden gekozen.

De live-action miniserie over Ahsoka Tano gaat in augustus in première, en we zien hoe het haar vergaat na Star Wars: Rebels. Na het duel met haar vorige Jedi Master Anakin Skywalker zet Ahsoka de strijd voort.

Uit Star Wars: Rebels werd eerder bekend dat 'fulcrum' het kanaal is dat de Rebellen gebruiken om boodschappen mee te versturen. Ahsoka heeft 'fulcrum' vervolgens als codenaam aangenomen, en dit heeft rechtstreeks te maken met haar oude mentor Anakin.

Zoektocht naar evenwicht


In de eerste plaats was Anakin degene die dit kanaal heeft opgezet. Anakin zelf, Ahsoka en Saw Gerrera zijn de enigen die van dit kanaal als zodanig op de hoogte zijn. Er is dus een rechtstreekse connectie aan de tijd dat Ahsoka en Anakin zij aan zij vochten. Het feit dat zij bekendstaat als Fulcrum duidt dus op de emotionele connectie die zij nog steeds voelt.

Er is echter een tweede, diepere betekenis. In de Jedi-filosofie verwijst 'fulcrum' naar iemand die evenwicht binnen de Force zoekt. Ahsoka is een afvallige en Anakin een Sith Lord is geworden, maar de codenaam impliceert dat zij nog steeds de Jedi-principes wil naleven.

Lessen van Anakin


Het is überhaupt levensgevaarlijk om als Jedi rond te wandelen, en de Rebellen hebben formidabele tegenstanders zijn. Ahsoka geeft middels codenaam Fulcrum aan dat zij Anakin's lessen nog steeds na wil leven. In tegenstelling tot Anakin wil zij evenwicht brengen middels de Light Side van de Force.

Star Wars: Ahsoka is vanaf 23 augustus te zien op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen