search
Kijkt deze 'Black Mirror'-ster nu beter naar de voorwaarden op het internet?
Series / Nieuws

Kijkt deze 'Black Mirror'-ster nu beter naar de voorwaarden op het internet?

Zelfs nadat het filmen klaar was heb ik het script nog vaak gelezen

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een nieuw seizoen van Black Mirror is eindelijk verschenen op Netflix en geen enkele aflevering van Seizoen 6 is zo ongegeneerd meta als de eerste aflevering Joan is Awful.

Parodie


De aflevering parodieert niet alleen de streamingdienst waarop de show zelf te zien is, maar spreekt ook ons als publiek een beetje aan op hoeveel we series kijken om verkeerde redenen.

Ondanks de zwaardere ondertonen is het merendeel van de aflevering - waarin Schitt's Creek's Annie Murphy een vrouw speelt van wie het leven nietsvermoedend het onderwerp wordt van een nieuwe prestigieuze streamingshow - een van de lichtere en humoristischere verhalen in de franchise.



Ik wil meedoen!


In een interview voor de premiére van Joan Is Awful onthulde Annie Murphy hoe ze de rol kreeg.

"Ik kreeg een telefoontje van mijn agent dat ik een aanbieding had voor een aflevering van Black Mirror en zonder te weten wie het personage was, waar het verhaal over ging, wie erin zaten, niets, zei ik gewoon:

'Ja! Het maakt me niet uit wat het is, ik wil meedoen', omdat ik al heel lang een enorme fan ben van de show,"
zegt Murphy.

"Toen ik het script las en erachter kwam wat mijn personage was, en het feit dat Salma Hayek ook in de aflevering zou spelen, hetzelfde personage zelfs, voelde het alsof ik in mijn eigen aflevering van Black Mirror zat.

Het was gewoon de ene mindfuck na de andere. Ik hield zo enorm van het script! Zelfs nadat het filmen klaar was heb ik het nog vaak gelezen.

Inmiddels heb ik de aflevering ook zo'n keer of vier gezien en ben ik er nog steeds een beetje door gebroken, dus het is geweldig geweest."




Salma Hayek


Wat betreft het werken met Hayek had Murphy alleen maar goede dingen te zeggen.

"Het was echt ongelooflijk. Ik had bepaalde ideeën over wie Salma Hayek was voordat ik eraan begon, en ze overtrof echt elke verwachting die ik had," vertelt Murphy enthousiast.

"Ze is zo grappig en zo bereid om de spot met zichzelf te drijven en belachelijk en gek te zijn en ervoor te gaan.

Ik heb niet met veel grote beroemdheden gewerkt, maar ik denk dat dat best zeldzaam is in Hollywood, en mensen zijn wat terughoudender om zichzelf een beetje te omarmen en zichzelf op de hak te nemen.

Dus ik vond echt een maatje in Salma, en we hebben zoveel plezier gehad tijdens het samenwerken."


Bekijk op instagram


Voorzichtig surfen


Gezien het plot van de aflevering werd ook gevraagd of het filmen van Joan Is Awful Murphy voorzichtiger heeft gemaakt bij het controleren van de gebruiksvoorwaarden

De actrice gaf toe dat ze waarschijnlijk wat achterdochtiger zou moeten zijn bij het accepteren van iets op het internet zonder het eerst te bekijken.

"Luister, tegenwoordig word ik elke keer als ik een webpagina bezoek gevraagd om alle cookies te accepteren, maakt niet uit wat. Ik weet nog steeds niet wat cookies zijn, maar ik moet nog steeds naar de website," lacht Murphy.

Dus ik heb niet echt de les geleerd die ik zou hebben moeten leren na deze aflevering. Ik ben nog steeds zoiets van: 'Ja, accepteren. Ik moet dit gewoon afmaken!'" aldus Murphy.



Het zesde seizoen van Black Mirror, met vijf gloednieuwe afleveringen, is nu te streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen