search
'The Walking Dead' zou oorspronkelijk veel langer duren, maar de stekker moest eruit
Series / Nieuws

'The Walking Dead' zou oorspronkelijk veel langer duren, maar de stekker moest eruit

De meeste mensen waren het eens met het einde van 'The Walking Dead' en de spin-offs die in de plaats komen, maar het was bijna heel anders gegaan.

De post-apocalyptische zombieserie The Walking Dead eindigde bijna een jaar geleden na het elfde seizoen. Het oorspronkelijke plan was echter om de serie nog vier seizoenen langer door te laten gaan.

Lauren Cohan (Maggie Greene) deed onlangs een onthulling die licht heeft geworpen op de oorspronkelijke plannen van de serie. In een interview met BuzzFeed deelde ze dat de showrunners aanvankelijk van plan waren om The Walking Dead nog vier jaar voort te zetten.

Serie voortzetten


Volgens Cohan benaderde showrunner Scott Gimple haar toen ze terugkwam voor seizoen 10 en vroeg hij haar of ze interesse had om de serie voort te zetten. Het plan was dat ze een comeback zou maken en de krachten zou bundelen met de getalenteerde Jeff Dean Morgan, die Negan speelt.

Dit duo zou dan de leidende rollen in de serie op zich nemen, aangezien prominente castleden als Andrew Lincoln en Danai Gurira de serie al hadden verlaten en Norman Reedus van plan was dit ook te doen.

Dead City


Hoewel het oorspronkelijke plan veelbelovend klonk, gingen de showrunners uiteindelijk een andere kant op, via de spin-off Dead City. Cohan zegt dat het concept van een spin-off die Maggie en Negan naar een geheel nieuwe locatie verplaatst en een nieuwe verhaallijn voortbrengt, haar goed in de oren klonk.



Hoewel we misschien veel goede verhaallijnen zijn kwijtgeraakt die in nieuwe seizoenen van The Walking Dead hadden kunnen worden geïntroduceerd, was het waarschijnlijk de juiste beslissing. Dead City belooft een frisse wind te zijn voor de langlopende serie.

Tijdsprong


Zoals Cohan opmerkte, bood de spin-off ook de mogelijkheid voor een tijdsprong. Dead City laat fans zich afvragen wat er tussen de twee series in is gebeurd, en dit intrigerende mysterie houdt de serie gaande.



Ook andere geliefde personages zullen binnenkort hun eigen spin-offs hebben. Rick & Michonne staat gepland voor een première in 2024 en Daryl Dixon wordt zelfs nog dit jaar verwacht. Wanneer Dead City in Nederland te zien zal zijn is nog niet bekend.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen