search
'The Book of Boba Fett' was als film véél gewelddadiger geweest
Series / Nieuws

'The Book of Boba Fett' was als film véél gewelddadiger geweest

James Mangold (Logan, Indiana Jones and the Dial of Destiny) ging eigenlijk een film maken over Boba Fett.

Het heeft lang geduurd voordat Boba Fett zijn terugkeer maakte in live-action vorm, maar dat gebeurde nog niet zo lang geleden eindelijk met serie The Book of Boba Fett. Oorspronkelijk had dit echter een film moeten zijn.

En die film zou eigenlijk gemaakt worden door James Mangold, wiens Indiana Jones and the Dial of Destiny, óók van Lucasfilm, nu in de bioscopen draait.

Wat had kunnen zijn


Mangold gaat binnenkort wel eindelijk een Star Wars-film maken over de herkomst van de Jedi en de Force, maar hij liet zich onlangs ook uit over de Boba Fett-film die nooit was.

Vijf jaar geleden werd Mangold ingehuurd om een grootschalige film te maken over de premiejager. Het script zou hij toen schrijven met Simon Kinberg (X-Men: Dark Phoenix).

Sergio Leone vibes


Mangold werd gestrikt voor het project nadat Fantastic Four-regisseur Josh Trank het project verliet wegens creatieve meningsverschillen met Kinberg.



Tijdens de Happy Sad Confused-podcast van deze week, liet Mangold het volgende weten over zijn geschrapte Boba Fett-film:

"Toen ik eraan was verbonden joeg ik waarschijnlijk iedereen de stuipen op het lijf met mijn idee. Ik wilde er een bijna R-rated rauwe spaghetti-western van maken. De wereld had Baby Yoda nooit in haar armen gesloten als ik die versie had gemaakt. Mijn versie zou een hele andere richting op zijn gegaan."

Veel fans zullen teleurgesteld zijn dat we deze versie nooit te zien kregen, maar we kunnen dus wel uitkijken naar Mangolds Star Wars-project Dawn of the Jedi, dat nog geen releasedatum heeft.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen