search
Eén van de beste thrillers ooit gemaakt staat gewoon op SkyShowtime

Eén van de beste thrillers ooit gemaakt staat gewoon op SkyShowtime

Soms is het lastig om een goede keuze te maken in wat je nu precies wilt kijken. Op welke streamer, wat voor soort film en alle andere dingen waar je tussen moet kiezen. Toch hebben we er weer eentje voor je weten te vinden.

Patricia Koning
We hebben weer een duik genomen in de oneindige zee aan pareltjes die te vinden zijn op de verschillende streamingdiensten. Deze keer hebben we een thriller gevonden die het zeker de moeite waard is om te bekijken.

In 2004 kwam de precies twee uur durende film Collateral uit. De film kwam op 6 augustus 2004 naar de bioscopen, draaide daar ongeveer 14 weken en wist een hoop geld op te brengen.

Eén nacht


Max is een taxichauffeur met een hele hoop dromen maar weinig succes. Vincent is een harde, meedogenloze huurmoordenaar en een van de beste in zijn vak. Op een nacht stapt Vincent bij Max in de taxi met de opdracht om hem rond te rijden.

Eén nacht, vijf bestemmingen, vijf huurmoorden en een uitweg. Of ze het willen of niet, alles hangt nu van elkaar af. Voor Max begint op een gegeven moment de tijd te dringen.

Achter de film


In deze ijzingwekkende thriller zien we ook een hele sterke cast. Tom Cruise vertolkt de rol van de koelbloedige huurmoordenaar en Jamie Foxx weet de rol van de taxichauffeur perfect weg te zetten. Naast hun zien we Jada Pinkett Smith, Mark Ruffalo, Peter Berg, Bruce McGill en Irma P. Hall.Michael Mann is de regisseur achter deze film. Hij is ook bekend van Heat uit 1995 met Al Pacino en Robert De Niro. Andere films van zijn hand zijn Ali, The Insider en Manhunter. Voordat hij in aanmerking kwam voor deze film werden eerst Steven Spielberg, Spike Lee en Martin Scorsese benaderd. Zij hadden allemaal om verschillende redenen gepast voor deze film.

Beste actiethriller van dat jaar


Op IMDb zien we dat de film een mooie score pakt van 7.5/10. Het publiek en de critici bij Rotten Tomatoes zijn beide erg positief over Collateral. Zij scoren de film met zijn allen 85%. "De beste actiethriller van het jaar met uitstekende prestaties van de twee hoofdrolspelers en de briljante regie van Mann, waardoor iets heel gewoons zoals een taxirit een bloedstollende rit wordt.", aldus een van de critici op de website.

Bioscoopzaal zegt op MovieMeter het volgende over de film. "De grootste verrassing was voor mij nog de fantastische acteerprestatie van Tom Cruise, die hier een zeldzame keer onherkenbaar in zijn personage opgaat. Gelukkig is ook Jamie Foxx een bekwame tegenspeler en de twee leveren echt acteervuurwerk." Ook bij MovieMeter scoort de film goed met een 3.57/5.

Zeker kijken


Deze spectaculaire actiethriller is er dus eentje die je gezien moet hebben. Stream de film nu bij SkyShowtime.Aanbevolen artikelen