search
Netflix toont op ludieke wijze dat Henry Cavill in 'The Witcher' gewoon nog Geralt of Rivia is
Series / Nieuws

Netflix toont op ludieke wijze dat Henry Cavill in 'The Witcher' gewoon nog Geralt of Rivia is

Zou de streamingdienst een wanhoopsdaad doen om zo veel mogelijk kijkers te behouden?

De marketingmachine van Netflix omtrent The Witcher draait op volle toeren. De streamingdienst heeft op meerdere plaatsen in het VK op spectaculaire wijze laten weten dat dit seizoen één ding onveranderd is gebleven.

Op verschillende monumenten in London en langs de kust van Dover was op levensgrote projecties te zien dat Netflix een duidelijke boodschap had: "Ja, hij is nog steeds Geralt in seizoen drie."

Cavill als uithangbord


Het zal voor Netflix vast geen verrassing zijn dat Cavill voornamelijk de publiekstrekker van The Witcher is. Met zijn kennis van de wereld uit de boeken van Andrzej Sapkowski en zijn feilloze vertolking van Geralt of Rivia werd hij al snel een publiekslieveling.

Het was voor fans dan ook flink schrikken toen eind 2022 bekend werd dat Cavill de serie zou verlaten. De reden van vertrek is nooit officieel bekendgemaakt, maar gezien Cavill's liefde voor het verhaal en inzet in de serie hebben fans wel een idee.

Clichématige verschillen


Uit de wandelgangen blijkt dat showrunner Lauren S. Hissrich nogal haar eigen visie heeft op hoe de serie vorm moet krijgen en meermaals heeft aangegeven van de oorspronkelijke verhalen af te willen wijken.



De fanbase was hier niet bepaald over te spreken en gezien Cavill een van de grootste fans van het verhaal is, lijkt het aannemelijk dat een conflict tussen hem en de producenten de reden is geweest voor het vertrek.

Netflix weet beter


Los van alle conflicten en geruchten ziet Netflix duidelijk dat ze Cavill nog even in de spotlight moeten zetten om zo veel mogelijk fans en kijkers te behouden. De stunt is in ieder geval meer dan geslaagd.



Kijk alle afleveringen van The Witcher, met Cavill als Geralt, op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen