search
Superster Sofia Vergara moest jarenlang wachten op haar glansrol

Superster Sofia Vergara moest jarenlang wachten op haar glansrol

Sofia Vergara had lange tijd een zogeheten holding deal met ABC.

Bas de Kramer
Het is tegenwoordig moeilijk voor te stellen dat Sofia Vergara moeite zou moeten doen voor een goede acteerklus, maar dat had nog heel wat voeten in de aarde.

Vergara gloreerde elf seizoenen lang in Modern Family als de onstuimige en prachtige Gloria. Ze werd de best betaalde tv-actrice en verdiende op een gegeven moment maar liefst $ 1 miljoen per aflevering.

Holding deal


Toch ging hier heel wat aan vooraf. Vergara vertelde aan talkshowhost Kevin Hart het volgende: "Ze gaven me bij ABC op een gegeven moment een zogeheten holding deal voor drie jaar. Ze wilden me niet laten gaan. Ik bleef bij hen onder contract staan, terwijl zij een serie voor met zochten. Ik hoefde verder geen auditie te doen."

ABC had haar daarvoor tussen 2002 en 2008 al in heel wat series uitgeprobeerd, maar dat bleek allemaal niet te passen. Zo speelde ze heel kort in: My Wife and Kids, Rodney, Hot Properties, The Knight of Prosperity, Dirty Sex Money en Men in Trees.

Modern Family


Vergara over haar eerdere rollen en haar holding deal: Ik bedoel, het was niet fantastisch. Het was OK want ik kreeg geld, maar ik wilde ook gaan werken, ik wilde dingen vinden. En ze wachtten tot ik het juiste vond," zei Vergara. "Het moment dat ik met Modern Family begon, gelijk de eerste week, dat was het!"

Eind goed, al goed dus voor Vergara die ergens dit najaar te zien zal zijn in de miniserie Griselda op Netflix.

Kijk Modern Family op Disney+.


Aanbevolen artikelen