search
De slimme zet van Netflix: de beste serie ooit van YouTube opkopen
Series / Nieuws

De slimme zet van Netflix: de beste serie ooit van YouTube opkopen

Ondanks een ijzersterke start moest de serie uiteindelijk een nieuw onderkomen vinden.

Netflix komt binnen aanzienlijke tijd met het zesde, en laatste, seizoen van de hitserie Cobra Kai. Voordat het op Netflix een van de grotere series werd, werd het oorspronkelijk op YouTube uitgebracht.

De serie is een spin-off van de reeks The Karate Kid-films uit de jaren 80 en veel fans van toen hebben de serie direct omarmd toen het op YouTube uitkwam. Uiteindelijk was er op YouTube geen plek meer voor Cobra Kai.

Verandering van strategie


Een aantal jaar geleden begon YouTube een aantal gescripte tv-series uit te brengen onder het platform YouTube Red. Series als Lifeline, Origin en natuurlijk Cobra Kai zagen het licht. Het duurde voor veel series echter niet lang.

Omstreeks 2019 besloot YouTube niet meer te investeren in 'original content'. Ze wilden zich meer inzetten als platform voor muziek, gaming en door individueel gecreëerde content met de nadruk op het genereren van advertentie-inkomsten.

Past niet meer bij YouTube


Het resulteerde in dat Cobrai Kai niet meer bij YouTube paste en na drie succesvolle seizoenen op zoek moest naar een nieuw platform. Producent SonyTV kreeg na weinig zoeken al snel een aanbod van Netflix, waar het sindsdien prima doet.



Kijk alle afleveringen van Cobra Kai op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen