search
'House of the Dragon' laat zijn tanden weer zien: de prijzenkast kan nog niet dicht
Series / Nieuws

'House of the Dragon' laat zijn tanden weer zien: de prijzenkast kan nog niet dicht

De prequelserie is onstuitbaar en verschijnt op de prestigieuze lijst met Emmy-nominaties.

Wij berichtten eerder al over de kansen van House of the Dragon om ook bij de Emmy Awards hoge ogen te gooien. Nu de nominaties officieel bekendgemaakt zijn, blijkt de populaire fantasyserie inderdaad genomineerd te zijn.

Daarnaast betreft dit ook een belangrijke categorie, namelijk die voor Beste Drama. Tijdens de Golden Globes in januari mochten de makers van de populaire fantasyserie al een beeldje mee naar huis nemen voor dezelfde categorie.

Stevige concurrentie


De competitie liegt er niet om: andere genomineerden zijn onder andere The Crown, Andor, Better Call Saul en Yellowjackets. Ook concurreert House of the Dragon met een aantal andere HBO-paradepaardjes, namelijk The Last of Us, The White Lotus en natuurlijk Succession.

Binnen de Red Keep


Eerder berichtte ComicBook dat de prequelserie zich vooral richt op de verwikkelingen van de Targaryens. In tegenstelling tot Game of Thrones biedt House of the Dragon een minder epische insteek.

Als kijker blijf je vooral binnen de Red Keep. De complexe relaties en personages worden geleidelijk aan uitgebouwd. Hierdoor gaat de serie minder over machtsstrijd en wat deze met de betrokkenen doet, en meer over de verwikkelingen binnen een complexe familie die toevallig koninklijk is.

House of the Dragon is te zien op HBO Max.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen