search
'American Horror Story' seizoen 12 waagt zich aan uitdagend, potentieel mislukt genre
Series / Nieuws

'American Horror Story' seizoen 12 waagt zich aan uitdagend, potentieel mislukt genre

Komend seizoen gaat de serie een genre in dat niet altijd succesvol blijkt te zijn.

Het langlopende en succesvolle American Horror Story behandelt komend seizoen een thema dat in recente jaren voor talloze flops heeft gezorgd. Zal het deze lijn voortzetten of wordt het een succes?

De producenten nemen in ieder geval een flink risico. Seizoen twaalf wordt het eerste seizoen dat is gebaseerd op een roman. Het thema dat zowel in het boek als in het nieuwe seizoen behandeld wordt, is tragische horror omtrent zwangerschap.

AHS experimenteert wel vaker


Nu staat American Horror Story wel bekend om vaker met verschillende genres en thema's te spelen. Zo is er wel eens een seizoen gemaakt dat reality-tv moest nabootsen, of waarbij het verhaal plots in een musicalnummer ontaarde.

De vraag is of komend seizoen de toorn van fans bespaard blijft. In het boek Delicate Condition, waarop het nieuwe seizoen gebaseerd is, wordt een heldhaftige vrouw gevolgd die denkt dat mensen uit zijn om haar zwaar verworven zwangerschap te saboteren.

Flop na flop


Verhalen omtrent horrorzwangerschap hebben het in de recente jaren niet goed gedaan. Zo zijn titels als Baby Ruby, False Positive, Visions, Unwelcome en Bed Rest bijzonder slecht ontvangen.



Het is nog even wachten op het twaalfde seizoen van American Horror Story. Momenteel is de productie bezig met filmen. Kijk tot die tijd alle afleveringen op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen