search
'House of the Dragon': door deze aanpassing werd de serie een heel stuk beter
Series / Featured

'House of the Dragon': door deze aanpassing werd de serie een heel stuk beter

De makers hebben middels deze wijziging een verstandige keuze gemaakt.

De verfilming van George R.R. Martins boek Fire and Blood was een behoorlijke uitdaging. Het is namelijk geschreven vanuit het oogpunt van een maester bij wijze van geschiedenisboek. Dit betekent dat bepaalde personages niet goed uitgewerkt zijn. Daarnaast is er maar een verteller die ook nog eens subjectief is.

De makers waren hierdoor genoodzaakt om wijzigingen aan te brengen, waarvan er een op een positieve manier opvalt. Rhaenyra (Emma d'Arcy) en Alicent (Olivia Cooke) zijn leeftijdgenoten gemaakt.

Stiefmoeder en stiefdochter


In het boek schelen de twee ongeveer tien jaar in leeftijd. Viserys (Paddy Considine) is 29 jaar oud, Alicent is 19 en Rhaenyra is een kind van 9 jaar. De relatie is duidelijk die van stiefmoeder en stiefdochter. Verder is het niet Alicent, maar haar zoon Aegon (Tom Glynn-Carney) die de IJzeren Troon claimt.

Van vriendschap naar bittere vijanden


De opzet in de serie is echter veel complexer, waardoor je een dieper verhaal kunt uitwerken. In Seizoen 1 zien we twee jonge meisjes die een innige vriendschap hebben. Deze vriendschap verwatert en de twee worden uiteindelijk bittere vijanden.

Het eerste seizoen verkent het grijze gebied waarbij voor het gezichtspunt van beide personages iets te zeggen valt. Rhaenyra's woede over het feit dat zij gepasseerd wordt als troonopvolger is begrijpelijk. Anderzijds wil Alicent er alles aan doen om een veilige toekomst voor haar kinderen te vrijwaren. Er steekt met andere woorden veel meer achter het conflict dan alleen maar de zucht naar macht.

De makers hebben duidelijk gekozen voor een sterk verhaal hetgeen middels deze creatieve keuze prima heeft uitgepakt. De Dans der Draken in het tweede seizoen zal ongetwijfeld meer laten zien van de verhouding tussen de twee koninklijke concurrenten. House of the Dragon is te zien op HBO Max.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen