search
Problemen op set 'Andor' verhinderen het opnemen van seizoen 2 voorlopig niet
Series / Nieuws

Problemen op set 'Andor' verhinderen het opnemen van seizoen 2 voorlopig niet

Producenten doen hun uiterste best om met de Amerikaanse problematiek om te gaan.

Een van de spin-offs uit de enorme catalogus van Star Wars is de hitserie Andor. Na een succesvol eerste seizoen wordt er druk gewerkt aan seizoen twee, maar kampt wel met de nodige problemen.

Andor heeft net als de meeste Hollywoodproducties te maken heeft met stakingen van acteurs en schrijvers. Gelukkig voor de fans doet iedereen betrokken bij de serie zijn best om de productie ongehinderd door te laten gaan.

Seizoen 2 was bijna klaar


Het tweede seizoen van Andor wordt opgenomen in het VK waar vanzelfsprekend andere regels gelden. De productie stond op het punt om de opnames af te ronden toen de stakingen roet in het eten gooiden.

Het filmen in de Pinewood Studios gaat momenteel door met alle acteurs die niet betrokken zijn bij de acteursvakbond SAG-AFTRA. Het gaat dan voornamelijk over acteurs die aangesloten zijn bij de Britse acteursvakbond Equity.

Gevolgen voor solidariteit


De leden van Equity werden wel benadrukt dat ze contractbreuk zouden plegen mochten ze in solidariteit met hun Amerikaanse collega's van de set weglopen. Wanneer het tweede seizoen nu afgerond kan worden is vooralsnog niet duidelijk.



Kijk in ieder geval alle afleveringen van het eerste seizoen Andor op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen