search
Dit weten niet veel mensen: Nederlander heeft sleutelrol in Netflix-hit 'High Water'
Series / Nieuws

Dit weten niet veel mensen: Nederlander heeft sleutelrol in Netflix-hit 'High Water'

De spannende Poolse serie stond weken in de top 10 van niet-Engelstalige Netflix-series.

Marcel Romeijn is een naam die wellicht bij weinig mensen direct een belletje doet rinkelen, maar achter deze onbekende Rotterdammer schuilt een 43-jarige acteur met een sleutelrol in de Poolse productie High Water.

Deze serie domineerde wekenlang de ranglijst van best bekeken niet-Engelstalige series op Netflix en won bovendien de grootste Poolse filmprijs, met tientallen miljoenen kijkers wereldwijd.

Doorbraak


In High Water vertolkt Marcel Romeijn de rol van de Nederlandse echtgenoot van de hoofdrolspeelster, gespeeld door de beroemde Poolse actrice Agnieszka Zulewska.

De serie is gebaseerd op waargebeurde feiten rondom de Millennium-vloed die in 1997 de Poolse stad Wroclaw trof. Als ervaren hydroloog wordt Zulewska ingeschakeld om de stad te redden, wat haar dwingt haar Nederlandse echtgenoot (Marcel Romeijn) achter te laten in een onherbergzaam Pools natuurgebied. Uiteindelijk vinden ze elkaar aan het einde van de serie weer liefdevol in elkaars armen.

Ongemakkelijk begin


Marcel Romeijn kan erom lachen als hij terugdenkt aan zijn eerste scène in High Water. De voorzichtige kus met zijn beroemde tegenspeelster en de vrijpartij die abrupt eindigt door een naderende helikopter zorgden voor een uitdagende opname, waarbij alles draaide om suggestie. Maar Marcel is vooral blij met het resultaat en beschouwt het spelen in zo'n internationale megaproductie als een droom die uitkwam.

Zijn rol in'High Water heeft hem op de kaart gezet als acteur en heeft deuren geopend voor nieuwe kansen. Hoewel hij ooit aan een acteercarrière begon, moest hij het na een zware burn-out tien jaar lang op een lager pitje zetten.

Toekomst als acteur


Maar de laatste jaren is hij weer actief geweest met rollen in commercials en filmproducties. Dankzij zijn glansrol in de Netflix-hit heeft hij zijn showreel kunnen versterken en wordt hij nu vertegenwoordigd door TP Management, dat hem promoot en zakelijk ondersteunt.

De komende periode staat vol met nieuwe rollen in commercials, een pilot en twee lange films, waaronder de feature film Day Six waarin hij een sniper in een militair eliteteam speelt, een rol waar hij naar uitkijkt.

Voor Marcel Romeijn is High Water zeker een voorlopig hoogtepunt in zijn carrière, en hij kijkt vol verwachting uit naar wat de toekomst nog meer voor hem in petto heeft. De droom om in dergelijke internationale producties te spelen is uitgekomen, en hij is vastberaden om verder te groeien als acteur en nog meer prachtige scènes te creëren in de filmwereld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen