search
Welk huis in 'Game of Thrones' wordt het meest gehaat? Het antwoord zal je verrassen
Series / Nieuws

Welk huis in 'Game of Thrones' wordt het meest gehaat? Het antwoord zal je verrassen

Hoewel je het misschien zou verwachten, zijn het niet de Lannisters.

Veel fans van de fantasyserie Game of Thrones zullen meteen aan de Lannisters denken als het gaat om verraad, intriges en moord. Maar toch is dit niet het meest gehate huis uit de serie…

Het huis Lannister terroriseerde jarenlang het hele rijk van Westeros en werd lange tijd geregeerd door de meedogenloze en achterbakse Lord Tywin, die het beleid van de Iron Throne bepaalde. Tywin gebruikte zijn kinderen als pionnen in het enorme schaakspel dat hij speelde op de velden van Westeros.

Greyjoy


Maar ondanks alle negatieve eigenschappen van het huis Lannister, zijn het nog steeds de Greyjoys die het meest worden veracht door fans. De heersers van de Iron Islands staan bekend om hun meedogenloze aard, brute aanvallen op onschuldige nederzettingen, plunderingen en geweld.

Een van de redenen waarom velen het huis Greyjoy minachten, was de manier waarop zij hun eigen mensen behandelden. Er was sprake van een strikt hiërarchisch systeem, waarin de sterksten regeerden en de zwaksten aan hun lot werden overgelaten. Zo'n onderdrukkend regime leidde tot een samenleving die werd geteisterd door geweld en wanhoop.

Zo vader, zo zoon


Het waren degenen die vertegenwoordigd werden door de Kraken, die de diepste negatieve emoties bij kijkers opriepen. Theon Greyjoy leek eerst sympathiek, maar na het verraad van Robb en de val van Winterfell, werd Theon een van de meest gehate personages.



Ook zijn gewelddadige vader Balon is een weerzinwekkend figuur. De patriarch van de familie was een koude en meedogenloze leider die zich weinig bekommerde om het welzijn van zijn naasten. Nadat hij de oorlog had verloren, gaf hij zijn zoon Theon aan de Starks. Toen hij terugkeerde, begroette Balon hem niet eens.

Bloedige oorlog


Als klap op de vuurpijl was de opkomst van Euron Greyjoy (de jongere broer van Balon) een van de meest verschrikkelijke periodes in de geschiedenis van het continent. Eurons sadistische aard en lust naar macht brachten hem ertoe onuitsprekelijke daden te plegen.



Deze daden waren onder andere de moord op zijn eigen broer, de slavernij van onschuldige burgers en een tragische alliantie met Cersei Lannister die leidde tot het uitbreken van een bloedige oorlog in Westeros. De haat die kijkers voelen voor de Greyjoys is al met al dus zeker wel gerechtvaardigd. Bekijk Game of Thrones op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen