search
'Game of Thrones' slaat cruciaal boekpersonage over en fans zijn diep teleurgesteld
Series / Nieuws

'Game of Thrones' slaat cruciaal boekpersonage over en fans zijn diep teleurgesteld

Wie de boeken heeft gelezen herinnert zich dit personage misschien nog wel, maar velen zullen haar helaas helemaal niet kennen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is onmogelijk voor Game of Thrones om elk detail van de boeken te verfilmen. Toch is het pijnlijk dat dit personage vergeten is, want ze heeft één van de krachtigste momenten in de boeken geïnspireerd.

In de boeken stelt Catelyn Stark voor dat Rob (Richard Madden) trouwt met één van de dochters van Walder Frey (David John Bradley). Rob wordt echter verliefd op een andere vrouw en zijn oom Edmure (Tobias Menzies) neemt zijn plaats in op de bruiloft.

Een bitter einde voor Catelyn


De bruiloft wordt echter onderbroken door de Lannisters en er volgt een heftig bloedbad. Drie dagen later wordt Catelyns lichaam uit de rivier gesleept en Beric Dondarrion (Richard Dormer), een priester voor Lord of the Light, gaat haar weer tot leven wekken.Nadat ze weer tot leven is gewekt kan ze aan niets anders meer denken dan wraak en haar enige doel wordt het vinden en doden van alle Lannisters en Freys.

Fans zijn teleurgesteld


Hoewel de showrunners natuurlijk heel veel redenen hadden om Catelyn niet in de serie te schrijven, kwam het wel als een grote teleurstelling voor de grote fans. Ze had heel veel toe kunnen voegen aan de serie, maar helaas is dat nu niet het geval.

Bekijk hieronder de top 20 momenten en stream Game of Thrones op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen