search
Fans van de originele romans boos over afwijkingen in derde seizoen van 'The Witcher'
Series / Nieuws

Fans van de originele romans boos over afwijkingen in derde seizoen van 'The Witcher'

Fans van de boeken van 'The Witcher' zien de nodige vervelende afwijkingen in het derde seizoen van de serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het derde seizoen van The Witcher wordt zeker niet door iedereen gewaardeerd. Ook in het derde seizoen wordt er regelmatig afgeweken van de officiële bron en vaak pakt dat helaas niet goed uit.

De dood van Applegatt


Boodschapper Applegatt is een belangrijke figuur in het boek. Zijn leven en dood staat symbool voor hoe elke actie die is gedreven door vooroordelen kan leiden tot onherstelbare destructieve gevolgen. Zijn dood is indirect de reden voor de oorlog tussen het Noorden en Nilfgaard.

Zijn dood in de serie is echter zo plots en uit zijn verband gehaald dat de morele boodschap uit het boek in de serie niet naar voren komt.

De muziek die Valdo Marx speelt


Valdo Marx, de belangrijkste rivaal van Jaskier, speelde niet zo'n belangrijke rol in de boeken. In de serie krijgt hij een veel grotere rol. Volgens de die-hardfans misplaatst omdat zijn populaire muziek afbreukt doet aan de middeleeuwse sfeer.In de romans van Sapkowski is tovenaar Rience een veel complexer personage dat voor meer leed zorgde. In de serie wordt hij vermoord door Geralt. In de boekenreeks sterft de tovenaar veel later, in The Tower of the Swallows, verdronken in een bevroren meer dankzij de inspanningen van Ciri, die uiteindelijk wraak op hem neemt.

Teleurstellend


Voor de liefhebbers van de romans, zijn er dus de nodige teleurstellende verwikkelingen in de serie.

Bekijk op instagram


Kijk de serie op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen