search
Ontrafelt 'The Rings of Power' seizoen 2 dít mysterie omtrent Sauron?
Series / Nieuws

Ontrafelt 'The Rings of Power' seizoen 2 dít mysterie omtrent Sauron?

Een belangrijk element omtrent Sauron is ook in de mythologie onderbelicht.

In de The Lord of the Rings-filmtrilogie zagen we hoe de Ene Ring werd gesmeed door Sauron. Ook is het bekend dat er een mystieke band bestaat tussen de Ene Ring en zijn maker.

Degene die hem dragen raken vroeg of laat geobsedeerd en gecorrumpeerd, naast het feit dat de Ene Ring er alles aan lijkt te doen om terug te keren naar Sauron zelf. De mogelijkheid bestaat dat het tweede seizoen dieper ingaat op de band tussen Sauron (Charlie Vickers) en zijn dodelijke creatie.

Alleen Elfenringen


The Rings of Power heeft een iets andere tijdlijn vergeleken met Tolkiens bronmateriaal. Zo zijn aan het einde van seizoen 1 van de Ringen van Macht vooralsnog alleen de drie Elfenringen gesmeed. Daarnaast zijn deze drie Ringen ook cruciaal voor het redden van de Elfenvolkeren.

Aard en connectie


Het is goed mogelijk dat de serie dieper ingaat op de connectie die Sauron heeft met de Ene Ring. Door Saurons ambacht en hoe hij zijn vermogens hierin giet worden zijn motieven duidelijker. Naast de aard en de totstandkoming van de connectie kan The Rings of Power ook verduidelijken hoe de invloed van de Ene Ring op anderen tot stand komt.

Eerder werd duidelijk al extra aandacht gegeven aan de vermogens van de Ringen van Macht. Het is dus een redelijke aanname dat de Ene Ring, Saurons meest formidabele wapen, eerder vroeger dan later gesmeed zal worden. Hierdoor wordt een tot dusver onderbelicht aspect van zowel Sauron als de Ene Ring verder uitgediept.

Kijk The Rings of Power op Prime Video.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen