search
Countdown naar seizoen 3: de top 10 beste afleveringen van 'Only Murders In The Building'
Series / Nieuws

Countdown naar seizoen 3: de top 10 beste afleveringen van 'Only Murders In The Building'

Even terugkijken op de beste afleveringen uit twee seizoenen 'Only Murders In The Building'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Only Murders in the Building is een enorme hit geworden. De serie telt nu twee seizoenen en een derde is op komst. Maar voordat seizoen 3 hier is kijken we nog even terug op de beste aflevering uit de vorige twee seizoenen.

10. Flipping The Pieces (Seizoen 2, Aflevering 7)


Deze aflevering is uniek omdat hij zich echt richt op Mabel in plaats van op alle drie de hoofdpersonages.

Het zien van het trauma dat Mabel in het verleden heeft meegemaakt, geeft kijkers een inzicht in hoe Mabel is, en waar ze nu tegenaan loopt.

Het acteren van Selena Gomez is het hoogtepunt van de aflevering, evenals de terugkeer van James Caverly als Theo, een van de sterkste gaststerren uit seizoen één.



9. The Sting (Seizoen 1, Aflevering 4)


Bij het onderzoeken van wie Tim Kono vermoord zou kunnen hebben, denkt Oliver (Martin Short) dat de dader wel eens zanger Sting zou kunnen zijn, een medebewoner in het Arconia, wiens hond vergiftigd is.

Deze aflevering heeft tal van hilarische momenten, maar niets is beter dan Sting die een gefictionaliseerde versie van zichzelf speelt wanneer het trio naar zijn appartement gaat om hem te ondervragen.

De aflevering telt ook de eerste verschijning van Tina Fey als Cinda Canning, die een prominente gastster zou worden gedurende de hele serie.



8. Fan Fiction (Seizoen 1, Aflevering 8)


Deze aflevering vindt het trio op een dood spoor en geen stap dichter bij het vinden van de moordenaar van Tim Kono.

Ze zijn verrast om te ontdekken dat ze fans hebben en ze wenden zich tot een groep super fans om hen te helpen bij het verwerken van de feiten van de zaak om dichter bij het vinden van de moordenaar te komen.

Deze aflevering geeft een slimme draai aan de wereld van true-crime podcasts, aangezien het trio zelf begon als grote fans van podcasts en geschokt zijn om zelf fans te hebben.

Het verdiept ook de relatie tussen Charles en Jan (Amy Ryan), waar Mabel en Oliver niet blij mee zijn.



7. The Last Day Of Bunny Folger (Seizoen 2, Aflevering 3)


Bunny Folger was het ongelukkige slachtoffer en onderwerp van het onderzoek van het trio in seizoen 2, omdat ze werd vermoord op de avond dat alles werd opgelost met de moord op Tim Kono.

Aflevering 3 van seizoen 2, The Last Day of Bunny Folger wordt grotendeels verteld in flashbacks naar de laatste dag van Folger, terwijl het trio probeert haar stappen na te gaan om te zien of ze nieuwe aanwijzingen kunnen vinden.

De aflevering is hartverscheurend en wordt verankerd door de fenomenale prestatie van gastster Jayne Houdyshell.

Bunny werd in het eerste seizoen afgebeeld als een gemene en vaak wrede oude vrouw, maar deze aflevering toont aan dat ze veel vriendelijker was dan ze leek.



6. Here's Looking At You (Seizoen 2, Aflevering 4)


Charles krijgt in Seizoen 2, Aflevering 4 Here's Looking at You onverwachts bezoek van zijn stiefdochter Lucy (Zoe Colletti).

Lucy onthult dat ze enkele geheimen van het Arconia kent, omdat ze daar veel tijd heeft doorgebracht in haar jeugd.

Lucy helpt het trio bij hun onderzoek en toont hen enkele geheime doorgangen in het gebouw die de moordenaar moet hebben gebruikt.

De identiteit van Lucy was in seizoen 1 enigszins een mysterie, maar haar eerste fysieke verschijning op de show gaf enig inzicht in haar relatie met Charles.

Lucy keert terug in meer afleveringen in het tweede seizoen en haar relatie met Charles wordt sterker naarmate ze meer tijd met elkaar doorbrengen.



5. Double Time (Seizoen 1, Aflevering 9)


In Double Time zijn de bewoners van de Arconia boos over alle negatieve publiciteit die het gebouw krijgt naar aanleiding van de moord op Tim Kono.

Ze beschuldigen Charles, Oliver en Mabel terwijl het trio probeert dichter bij de oplossing van het mysterie te komen.

Charles krijgt bezoek van zijn oude stunt double Sazz Pataki (Jane Lynch) die in de stad is voor de stunt-awards.

Lynch's hilarische optreden verankert de relatie tussen Sazz en Charles. Het feit dat Sazz niet alleen als stunt double voor Charles werkte, maar ook in seksscènes, is op zichzelf al hilarisch.

Kijkers leren ook dat Sazz er twintig jaar eerder vandoor ging met Charles' vriendin Cookie, en dat ze pas recentelijk uit elkaar waren gegaan.



4. Sparring Partners (Seizoen 2, Aflevering 9)


In de aflevering Sparring Partners is het trio erg dichtbij het ontdekken van de identiteit van de moordenaar van Bunny Folger.

Ze ontdekken dat Detective Kreps (Michael Rapport) "Glitter Guy" is en Mabel probeert hem te laten bekennen door hem te ontmoeten in zijn boksschool. Ondertussen worstelen Charles en Oliver met hun eigen individuele problemen als vaders.

Alles begint langzaam samen te komen in deze aflevering, hoewel ze nog steeds niet zeker zijn van wie de moordenaar van Bunny kan zijn.

Oliver worstelt ook met de realisatie dat hij mogelijk niet de echte vader van zijn zoon Will is.



3. The Boy From 6B (Seizoen 1, Aflevering 7)


The Boy From 6B wordt verteld vanuit het perspectief van Theo Dimas (Caverly) in plaats van Mabel, Charles en Oliver.

Theo bespioneert het trio terwijl ze de moord op Tim Kono onderzoeken en doet wat hij kan om hun onderzoek te dwarsbomen. Dit leidt tot de onthulling dat hij zijn vader Teddy (Nathan Lane) beschermt.

Dit is een van de meest unieke afleveringen van de laatste jaren, omdat er slechts 3 gesproken woorden zijn aan het einde en grotendeels in gebarentaal wordt verteld omdat Theo doof is.

De aflevering won 2 Primetime Emmy Awards voor Outstanding Sound Mixing en Outstanding Guest Actor in een Comedy Series voor Lane's prestatie.



2. Open And Shut (Seizoen 1, Aflevering 10)


De seizoensfinale van het eerste seizoen, Open and Shut, brengt het seizoen eindelijk tot een climax en onthult dat de moordenaar van Tim Kono niemand minder is dan Charles' vriendin Jan.

Oliver en Mabel moeten nu Charles redden nadat hij is vergiftigd en Jan voor het gerecht brengen voordat het te laat is.

De finale is zonder twijfel een van de sterkste afleveringen van het seizoen en alles wordt mooi afgerond.

Een van de memorabele stukjes van de aflevering is Charles die probeert te ontsnappen nadat hij is vergiftigd en stevig hallucineert.

De verrassende wending aan het einde van de aflevering was perfect om kijkers enthousiast te maken voor het tweede seizoen.



1. I Know Who Did It (Seizoen 2, Aflevering 10)


I Know Who Did It is de finale van het tweede seizoen. En net als de eerste seizoensfinale daarvoor, is het de beste aflevering van het hele seizoen.

Het trio organiseert een feest om alle verdachten bij elkaar te krijgen en om te onthullen wie Bunny Folger heeft vermoord.

De moordenaar blijkt Poppy (Adina Verson) te zijn, de assistent van Cinda Canning, nadat iedereen op het feest haar misleidt om te bekennen.

De laatste scène van de finale vindt een jaar later plaats. Ben Gelroy (Paul Rudd in een korte, maar krachtige gastrol) sterft op het podium tijdens Oliver's nieuwe toneelstuk, waarin Charles ook meespeelt.

Het trio beseft dat ze weer een mysterie moeten oplossen. Er is geen twijfel over mogelijk dat seizoen 3 de spannende avonturen van het trio zal voortzetten, dit keer buiten hun vertrouwde Arconia.



Het derde seizoen van Only Murders In The Building is vanaf 8 augustus te zien bij Hulu.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen