search
Door de reboot van deze scifi-serie vergat iedereen het origineel
Series / Featured

Door de reboot van deze scifi-serie vergat iedereen het origineel

Battlestar Galactica uit 2004 was zo goed dat niemand meer weet dat in 1978 ook een Battlestar Galactica verscheen.

In 1978 verscheen op de Amerikaanse zender ABC de scifi-serie Battlestar Galactica. Een succes was de serie niet, aangezien er maar een seizoen verscheen. Hoe anders was dat met de reboot uit 2004.

De originele serie kreeg 24 afleveringen en die zijn ondertussen bij niemand meer bekend. In 2003 verscheen namelijk een miniserie van twee afleveringen en die werd opgevolgd door vier seizoenen, verschenen in 2004 tot en met 2009.

Succesvol


De serie werd onder meer door Time Magazine en Rolling Stone uitgeroepen tot de beste serie van 2005. Ook werden er de nodige prijzen gewonnen waaronder de Peabody Award. Emmy Awards waren er niet, wel negen nominaties.

In 2006 bleken de kijkcijfers te dalen en na het vierde seizoen was het verhoudingsgewijs snel over voor de successerie. Jarenlang bleef de serie een succes op Dvd en tegenwoordig stream je de serie in Nederland op SkyShowtime.

Nieuwe film en serie


In 2009 werd X-Men-regisseur Bryan Singer aangetrokken om een Battlestar Galactica-film te maken, een nieuwe remake. Door de dood van bedenker Glen A. Larson was er oponthoud. Daarna kreeg ook regisseur Francis Lawrence de film niet van de grond.In 2020 kondigde de streamer Peacock een nieuwe Battlestar Galactica-serie aan. Mr. Robot-bedenker Sam Esmail werd aangesteld om de serie te realiseren. Tot op heden is het helaas erg stil.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen