search
'Game of Thrones'-schrijver over zijn favoriete aflevering
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-schrijver over zijn favoriete aflevering

George R.R. Martin onthult zijn favoriete, door hem geschreven Game of Thrones-aflevering.

De iconische serie Game of Thrones kent veel afleveringen die ons voor een lange tijd bij zullen blijven. De serie, die uit acht seizoenen bestaat, werd door talloze mensen geschreven en geregisseerd. Ook de schrijver van de boeken, George R.R. Martin, mocht zijn steentje bijdragen.

Dat deed hij meermaals. In de eerste paar seizoenen schreef George R.R. Martin meerdere afleveringen, voordat hij aangaf in de laatste seizoenen meer tijd te willen gaan besteden aan zijn volgende boek, The Winds of Winter. Een boek dat nog steeds niet uit is, overigens.

Martins favoriete Game of Thrones-aflevering


In de eerste vier seizoenen schreef Martin steeds één aflevering per seizoen. Dat zijn The Pointy End, Blackwater, The Bear and the Maiden Fair en The Lion and the Rose.

Dat zijn allemaal hartstikke goede afleveringen, maar twee ervan steken er voor Martin bovenuit: Blackwater en The Lion and the Rose.



Blackwater aan de top


Onlangs schreef Vanity Fair een artikel over 25 perfecte tv-serie afleveringen van de afgelopen 25 jaar. Blackwater werd genoemd, en op zijn eigen website reageerde Martin hierop:

"Ik heb nooit beweerd perfect te zijn... maar als de goede mensen van Vanity Fair dat willen zeggen, wie ben ik dan om daar tegen in te gaan? Natuurlijk zeggen ze niet dat ik perfect ben. Ze hebben het over 'Blackwater', een van de afleveringen die ik schreef voor Game of Thrones. (Ik heb er vier geschreven. En ja, 'Blackwater' is mijn eigen favoriet, al vond ik 'The Lion and the Rose' ook heel goed gelukt, en daar heb ik een zwak voor)."

Blackwater is de aflevering waarin Stannis King's Landing aanvalt, maar er niet in slaagt. Mede dankzij een grote Wildfire-aanval van Tyrion en een last-minute reddingsactie van Tywin Lannister en de Tyrells, weten de Lannisters te overwinnen.

The Lion and the Rose is de aflevering waarin Margaery Tyrell en Joffrey Baratheon trouwen, maar dat loopt minder goed af voor de Lannisters. Joffrey wordt vergiftigd en sterft, met alle gevolgen van dien.

Game of Thrones is te zien op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen