Onthult 'Game of Thrones'-prequel sleutelgeheim over dit bekende personage?

De geplande prequelserie zou wel eens iets belangrijks kunnen verklappen.

Valeria Milić, 02-09-2023 09:15

Het succesvolle House of the Dragon speelt zich zo'n 170 jaar voor de geboorte van Daenerys Targaryen af. Er staat echter nog een project op stapel wat zich zo'n 70 - 80 jaar voor Game of Thrones afspeelt.
We hebben het hier over A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, dat de avonturen van de ridder Ser Duncan the Tall ("Dunk") en zijn schildknaap Aegon Targaryen ("Egg"), beschrijft. Het is mogelijk dat deze ridder een voorvader blijkt te zijn van Hodor (Kristian Nairn). Gezien Hodors rol in het verhaal zou dit extra diepgang geven aan de mythologie van Westeros.

Visoen

Volgens de boeken is de verstandelijk gehandicapte Hodor de achterkleinzoon van Old Nan (Margaret John), de vaste oppas van de Stark-kinderen. In het boek 'Een dans met draken' heeft Bran echter een visioen dat volgens fans een hint geeft met betrekking tot een bepaalde voorouder.

Bran ziet hoe een boomlange man een jonge vrouw kust. Het fandom speculeert al langere tijd dat het hier gaat om Nan in haar jonge jaren en Ser Duncan. Zowel Duncan als Hodor zijn ruim 2 meter lang, wat niet vaak voorkomt. Als dit inderdaad een erfelijk trekje is dan bestaat er dus een connectie tussen de twee.

Winterfell romance

George R.R. Martin is wel van plan om over het bezoek van Dunk en Egg aan Winterfell te schrijven. Brans visioen zou een indicatie zijn dat Dunk in zijn tijd op Winterfell een romance had waaruit Hodors voorvader is geboren. Mocht deze fantheorie bevestigd worden dan geeft de prequelserie hierdoor meer diepgang aan de familiegeschiedenis van Hodor en Nan. Dit benadrukt zo mogelijk nog meer zijn cruciale rol in Game of Thrones.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.
Lees meer over: Game of Thrones, Knight of the Seven Kingdoms, Alfie Allen, Emilia Clarke, Kit Harington, Lena Headey, Gwendoline Christie, Peter Dinklage, Liam Cunningham, Maisie Williams, Sophie Turner, Iwan Rheon, Conleth Hill, Aidan Gillen, Nikolaj Coster Waldau, George RR Martin

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie