search
Interessante fan-theorie over 'Brienne of Tarth' uit 'Game of Thrones'; George R.R. Martin reageert
Series / Nieuws

Interessante fan-theorie over 'Brienne of Tarth' uit 'Game of Thrones'; George R.R. Martin reageert

Is de grote en loeisterkte 'Brienne of Tarth' dan toch familie van de Cleganes?

De schrijver van Game of Thrones, George R.R. Martin, is een klein beetje ingegaan op een interessante fan-theorie! Een fan op Reddit is bezig om één van de grote mysteries uit de serie te ontrafelen: wat is nu precies de afkomst van Brienne of Tarth?

Hoewel in de boeken en in de serie wordt gesteld dat Brienne de dochter is van Selwyn Tarth, het hoofd van huis Tarth, hebben fans daar altijd aan getwijfeld. Brienne lijkt met haar enorme lengte in niets op haar familieleden. Alom werd dan ook aangenomen dat zij geadopteerd zou zijn.

Familie Clegane


Fans denken echter dat zij familie is van het indrukwekkende broers: Sandor en Gregor Clegane. Deze twee iconische personages zijn allebei enorm groot en sterk, net als Brienne.

De Redditor stelt het volgende: "Ik geloof dat Brienne eigenlijk de lang verloren gewaande zus van de Cleganes is. Ned Stark vat samen wat hij weet over de Cleganes, en merkt heel kort op dat er een zuster was die onder mysterieuze omstandigheden is verdwenen. Ik stel me zo voor dat papa Clegane, zich bewust van het geweld dat al in Gregor opbloeide, haar voor haar eigen bestwil naar Tarth heeft gestuurd."

Duncan the Tall


Hoewel Martin het idee van de fan niet bevestigde, heeft Martin wel onthuld dat Brienne een afstammeling is van de legendarische Kingsguard-ridder Duncan the Tall, wat zou kunnen betekenen dat zowel Sandor als Gregor familie van hem zouden kunnen zijn. De enorme lengte van alle drie ondersteunt deze theorie immers perfect.Kijk Game of Thrones op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen