search
Deze populaire series hebben (gelukkig!) nooit een spin-off gekregen
Series / Nieuws

Deze populaire series hebben (gelukkig!) nooit een spin-off gekregen

Hoewel kijkers helemaal enthousiast zijn over deze series, zou een spin-off alle fans boosgemaakt hebben.

Soms pakt een spin-off goed uit voor de al bestaande serie, maar het gebeurt ook heel vaak dat de spin-off een goedkope namaak is die de magie van het origineel probeert te kopiëren. Verschillende grote series hadden de mogelijkheid voor een spin-off, maar hebben deze gelukkig niet genomen.

Er zijn natuurlijk een heleboel voorbeelden waarbij een spin-off heel goed werkt. Zo is House of the Dragon de reputatie van Game of Thrones aan het herstellen en Better Call Saul is een favoriet van veel Breaking Bad-fans.

Een spin-off kan een verkeerde keuze zijn


Er zijn helaas ook genoeg spin-offs die nooit gemaakt hadden mogen worden, zoals de spin-off van Joey uit Friends. The Office moet heel blij zijn dat er nooit een spin-off gemaakt is.

Technisch gezien is de serie al een reboot van een gelijknamige BBC-sitcom. De reden dat The Office zo goed werkte was de dynamiek tussen alle personages en dat is heel moeilijk om te evenaren in een spin-off.



Een gemiste kans, maar eigenlijk niet


Ook The Wire had de kans om een spin-off te krijgen, maar de serie gaat meer over het Amerikaanse systeem dan over de personages.

Het zou ook een foute keuze zijn geweest om te gaan focussen op één van deze personages in een spin-off. Het zou wel interessant zijn als meerdere series (op hun eigen manier) dit thema gaan onderzoeken.

Bekijk hieronder de trailer van en stream The Wire op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen