search
Verrassend: Hollywoodstakingen kosten studio's nu meer dan waar stakers om vroegen
Series / Nieuws

Verrassend: Hollywoodstakingen kosten studio's nu meer dan waar stakers om vroegen

Het had Warner Bros een hoop centen gescheeld als ze naar de stakers hadden geluisterd.

Het zal de meeste mensen ongetwijfeld niet zijn ontgaan; schrijvers en acteurs staken in Hollywood voor betere voorwaarden. Nu blijkt uit cijfers dat de stakingen de grote bedrijven pijn gaan doen.

Eén van de grote media-giganten, Warner Bros. Discovery, heeft in een recent verslag laten weten de beoogde inkomsten in 2023 te hebben bijgesteld van $11-$11,5 miljard naar $10-$10,5 miljard. De voornaamste reden van het verlies van $300-500 miljoen zijn de stakingen.

Bedrijven hopen op snelle oplossingen


David Zaslav, hoofd van Warner Bros. Discovery die o.a. eigenaar zijn van titels als Sex and the City, Friends en The Big Bang Theory, hoopt op een snelle resolutie in het conflict, daar de effecten van de staking nog door heel 2023 te voelen zullen zijn.

Eerder werd berekend wat de totale kosten zouden zijn van de veranderingen waar de schrijversvakbond WGA om vraagt. Het zou om een bedrag van $429 miljoen per jaar gaan. Wat het bedrag zou zijn waar de SAG-AFTRA om vraagt is nog niet bekend.

Hebzucht en koppigheid?


Het wordt al snel duidelijk dat de kosten waar de vakbonden uiteindelijk om vragen minder zijn dan de verliezen die mediabedrijven te wachten staan. Het gaat hier tenslotte alleen nog maar om de beoogde verliezen van één studio.



Gelukkig is er voor serie-liefhebbers nog meer dan genoeg te kijken. Kijk bijvoorbeeld Sex and the City op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen