Groot mysterie in 'Battlestar Galactica' krijgt eindelijk een verklaring

Hoofdrolspeelster beantwoordt een brandende fanvraag waardoor een en ander eindelijk duidelijk is.

Valeria Milić, 06-09-2023 10:23

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Battlestar Galactica is een succesvolle scifi-franchise waarvan de serie (2004 - 2009) het meest bekend en het meest populair is. Het is dus begrijpelijk dat het lot van de piloot Starbuck (Katee Sackhoff) tot op de dag van vandaag bij velen een vraagteken heeft achtergelaten.
De fantheorieën zijn niet van de lucht, aangezien Starbuck omkwam in seizoen 3 maar vervolgens weer te zien was gedurende het slotzeizoen. Sackhoff beantwoordde op Instagram een fanvraag en bevestigde hiermee een bepaalde theorie binnen het fandom.

Verdwijning en terugkeer

Starbucks vliegtuig wordt verwoest en dit leek in eerste instantie het einde van de Viper-pilote. In het vierde seizoen was zij echter gewoon weer te zien. Het rare was dat Starbuck net zo makkelijk weer verdween nadat zij de hoofdpersonages naar de aarde had geleid.

Sackhoff bevestigt dat de piloot terugkeerde uit het hiernamaals. "Ze [Starbuck] was een geest die teruggebracht was om de mensheid naar de aarde te leiden en er voor te zorgen dat ze veilig waren," aldus de actrice.

Missie geslaagd

We hebben het hier over een scifi-serie dus 'het hiernamaals' moet eerder opgevat worden als een andere dimensie. Nadat Starbuck in haar missie geslaagd is verdwijnt zij op net zo'n vage manier als dat zij opdook. Gezien het feit dat zij nooit letterlijk terugkeerde is dit een passende afsluiting van dit geliefde hoofdpersonage.

Battlestar Galactica kun je zien op SkyShowtime.
Lees meer over: battlestar galactica, katee sackhoff, edward james olmos, mary mcdonnell

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in