search
'Fall of the House of Usher'-synopsis onthult nieuwe bovennatuurlijke schurk in Mike Flanagan-series
Series / Nieuws

'Fall of the House of Usher'-synopsis onthult nieuwe bovennatuurlijke schurk in Mike Flanagan-series

De synopsis van 'The Fall of the House of Usher' belooft weer veel bovennatuurlijke horror.

De synopsis van Fall of the House of Usher bevestigt de komst van een nieuwe bovennatuurlijke schurk in de series van Mike Flanagan. Daarnaast worden er nog meer details onthuld over de horrorserie.

Flanagan is de maker van de horrorseries The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor, Midnight Mass en The Midnight Club. Zijn volgende (en laatste) miniserie voor Netflix zal The Fall of the House of Usher zijn, waarvan het verhaal losjes gebaseerd is op het gelijknamige korte verhaal van Edgar Allan Poe uit 1839.

Demon


Een synopsis van de nieuwe horrorserie is opgenomen in de herfst tv-serie preview van Entertainment Weekly en onthult meer details over het verhaal van The Fall of the House of Usher. Zo wordt er bevestigd dat de slechterik van de serie een "van vorm veranderende demon" is, genaamd Verna.

De gehele synopsis luidt als volgt: "Broer en zus Roderick (Bruce Greenwood) en Madeline Usher (Mary McDonnell) hebben Fortunato Pharmaceuticals uitgebouwd tot een bloeiend, zij het controversieel, imperium".

Raaf


"Maar wanneer een mysterieuze vrouw uit hun verleden – de vormveranderende demon die bekend staat als Verna (Carla Gugino) – in hun heden arriveert om de erfgenamen van de Usher-dynastie te vermoorden, komen duistere geheimen aan het licht".

Bekijk op instagram


De mysterieuze demon komt niet uit het bronmateriaal van Poe en is uitsluitend voor de miniserie bedacht. Als anagram van 'raven' lijkt de naam Verna een verwijzing te zijn naar een gedicht van Poe uit 1845, genaamd The Raven.

Release


Op de poster van de serie is dan ook te zien dat Verna een masker draagt dat lijkt op de snavel en de schedel van een raaf. The Fall of the House of Usher is vanaf 12 oktober te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen