search
Met deze eeuwenoude artefacten kan werkelijk iedereen een Pokémon Master worden
Series / Nieuws

Met deze eeuwenoude artefacten kan werkelijk iedereen een Pokémon Master worden

Zelfs Jessy speelde het voor elkaar om een ware Pokémon Master te zijn - voor even.

De geliefde animatieserie Pokémon kent vele mysterieuze artefacten, maar deze spannen wel echt de kroon: een scepter en een masker om werkelijk elke Pokémon mee te beheersen. Zo moeilijk hoeft het dus helemaal niet te zijn om een Pokémon Master te worden.

De scepter en het masker zijn te zien in de aflevering "Control Freak!" uit het Johto-tijdperk, waarbij Ash, Brock en Misty moeten voorkomen dat Team Rocket de artefacten zullen gebruiken voor de verkeerde doeleindes.

Plot


Ash, Brock en Misty achtervolgen de Golbat van Brock totdat ze een vrouw ontdekken die bewusteloos ligt op een archeologische opgravingsplek. Nadat ze is bijgekomen vertelt ze de vrienden waar ze naar op zoek is: het eerder genoemde masker en de scepter, die ooit toebehoorden aan een geliefde koningin.



De voorwerpen geven volledige controle over Pokémon in een beperkt gebied. Wanneer Team Rocket de voorwerpen in handen krijgt, zijn dan ook de rapen gaar en overmeesteren ze onder andere Pikachu.

Geschiedenis


De animeserie kent wel vaker oude ruïnes waar oude beschavingen te zien zijn uit de wereld van Pokémon. De voorwerpen in deze specifieke aflevering geven een interessant inkijkje in een eerdere wereld voordat de Pokéballs waren uitgevonden.



Al langer wilden mensen de enorme krachten van de Pokémon kunnen beheersen, wat via de scepter en het masker dus al mogelijk was. Dit brengt ongekende macht met zich mee, waar Team Rocket mee aan het stuntelen gaat.

Bekijken


De hele aflevering "Control Freak" is hier te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen