search
'House of the Dragon' lijkt dit personage snel de dood in te jagen
Series / Nieuws

'House of the Dragon' lijkt dit personage snel de dood in te jagen

De titel van de seizoenspremière is bekend en deze liegt er niet om.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Redanian Intelligence bericht dat de titel van aflevering 1 inmiddels bekend is. Het betreft een citaal uit een brief van Daemon (Matt Smith) aan Rhaenyra (Emma D'Arcy) na de dood van haar zoon Lucerys (Elliot Grihault).

In het boek Vuur en Bloed schrijft Daemon het volgende: "Oog om oog, een zoon voor een zoon. Lucerys zal gewroken worden". De titel van de aflevering luidt A Son for a Son en maakt duidelijk dat het volgende bloedige hoofdstuk op het punt staat te beginnen.

Gruwelijke missie


Wie bekend is met Vuur en Bloed weet dat twee sinistere figuren, Blood en Cheese, worden ingehuurd om een gruwelijke missie uit te voeren. Sam C. Wilson en Mark Stobbart zijn in deze rollen gecast dus het staat vast dat de twee hun opwachting zullen maken.

Onmogelijke keuze


Hun doelwit is de koninklijke familie. Aegon (Tom Glynn-Carney) heeft inmiddels drie kinderen met zijn zus Helaena (Phia Saban): Jaehaerys, Jaehaera, and Maelor. In opdracht van Daemon dringen Blood en Cheese het kasteel binnen en stellen Helaena voor een onmogelijke keuze. Ze moet namelijk beslissen wie van haar drie kinderen vermoord wordt als wraak voor Lucerys' dood.

Helaena biedt zichzelf aan maar krijgt te horen dat ze moet kiezen omdat anders al haar kinderen vermoord zullen worden. De radeloze Helaena kiest de tweejarige Maelor, waarop Blood en Cheese echter Jaehaerys vermoorden. Rhaenyra's wraak wordt waarschijnlijk vroeg in het seizoen uitgevoerd, waarbij Jaehaerys' dood ongetwijfeld voor meer escalatie zal zorgen.

Het tweede seizoen van de serie wordt in de loop van 2024 verwacht. House of the Dragon is te zien op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen