search
Vecna's oorsprong onthuld in een unieke 'Stranger Things'-prequel

Vecna's oorsprong onthuld in een unieke 'Stranger Things'-prequel

In het Hawkins van 1959 wordt de oorsprong van Henry Creel, alias Vecna, onthuld.

Valeria Milić
Vanaf december is een unieke prequel van de scifi-fantasyserie Stranger Things te zien. Wie een dagje naar Londen gaat kan op het West End het toneelstuk Stranger Things: The First Shadow bekijken, ontwikkeld door Netflix en Sonia Friedman Productions.

We zien oude bekenden terug zoals Hopper, Joyce Byers, Bob Newby en natuurlijk Henry Creel. In het stuk wordt de ware oorsprong van de monsterachtige Vecna onthuld.

In volle gang


Henry Creel komt met zijn ouders in Hawkins wonen om een nieuwe start te maken. Dit blijkt echter lang niet zo makkelijk als je zou denken. Momenteel zijn de repetities in volle gang. Het stuk is geschreven door Kate Trefry, en Stephen Daldry en Justin Martin nemen gezamenlijk de regie voor hun rekening. De Duffer Broers zijn de uitvoerende producenten van het stuk.

Oscar Lloyd speelt Hopper, Chris Buckley is Bob Newby en Isabelle Pappas neemt de rol van Joyce Maldonado (later Byers) voor haar rekening. Stranger Things: The First Shadow gaat op 14 december aanstaande in première in het Phoenix theater te Londen. Kaartjes zijn vanaf 17 november verkrijgbaar.

Je kunt Stranger Things bekijken op Netflix.
Aanbevolen artikelen