search
Komt er nog een negende seizoen voor 'Homeland'?
Series / Nieuws

Komt er nog een negende seizoen voor 'Homeland'?

Is het verhaal van 'Homeland' afgerond of komt er nog een seizoen?

Van de succesvolle en langlopende serie Homeland zijn al een tijdje geen nieuwe afleveringen verschenen. Betekent dit dat de serie tot zijn einde is gekomen, of kunnen we toch nog een nieuw seizoen verwachten in de toekomst?

Homeland telt tot nu toe 96 afleveringen, verspreid over acht seizoenen. De serie volgt een CIA-operatie officier met een bipolaire stoornis, Carrie Mathison. In 2011 werd het eerste seizoen uitgezonden, dat gelijk goed werd ontvangen door zijn verbazingwekkende en toch verantwoorde weergave van de Global War on Terrorism.

Laatste seizoen


De serie heeft verschillende onderscheidingen ontvangen, waaronder Emmy Awards, Peabody Awards, Golden Globe Awards en nog veel meer. Daarnaast is de serie de hoogst gewaardeerde en meest bekeken serie van Showtime.

Helaas betekent dit succes niet dat Homeland eeuwig door kan gaan. Showtime heeft de serie dan ook helaas na acht seizoenen geannuleerd. Op 9 februari 2020 werd de eerste aflevering van seizoen 8 uitgezonden. Het seizoen eindigde op 26 april 2020, na 12 afleveringen.

Gepland


Op 2 augustus 2019 onthulde Showtime dat het achtste seizoen het laatste van de serie was. Voor alle duidelijkheid: dit was geen overhaaste beslissing. Showrunner Alex Gansa had oorspronkelijk gepland dat de serie acht seizoenen zou duren. In september 2016 vertelde Gansa aan Deadline dat hij en zijn team "een einde aan de serie zouden schrijven in seizoen 8".



Aan het einde van de serie deelden een aantal castleden ook berichten op social media als afscheid van de serie. Mandy Patinkin (Saul Berenson), plaatste een sentimentele video op Facebook.

Afscheid


En ook Maury Sterling (Max) plaatste ook een afscheidsbericht op Instagram. Hierin vertelt hij dankbaar te zijn en noemt hij de serie een van de beste ervaringen uit zijn leven.

Bekijk op instagram


De acht seizoenen van Homeland zijn te bekijken op Disney Plus en Videoland.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen