search
'Nightmare on Elm Street'-engerd Robert Englund over 'Stranger Things 5': keert hij terug voor meer Victor Creel?

'Nightmare on Elm Street'-engerd Robert Englund over 'Stranger Things 5': keert hij terug voor meer Victor Creel?

Robert Englund was een perfecte toevoeging aan de 'Stranger Things'-cast in seizoen 4, maar keert hij ook terug in seizoen 5?

Nina Beerendonk
In seizoen 4 van Stranger Things zagen we horroricoon Robert Englund in de rol van Victor Creel, de vader van Henry Creel (beter bekend als Vecna). In het vijfde en laatste seizoen zal het verhaal rondom Vecna afgerond moeten worden, dus vragen fans zich af: keert Englund weer terug in de serie?

Toen Englund onlangs met fans sprak op Terror Con, legde hij uit dat hij graag terug zou willen komen en dat de makers van de serie het idee ook al geopperd hebben. Maar het valt nog te bezien of het zal gebeuren.

Victor bezoeken


"In seizoen 4 van Stranger Things is er een scène waarin Natalia [Dyer] door een soort Nightmare on Elm Street-droomlandschap loopt. Ik hoorde de voice-over van Vecna, mijn zoon Vecna zegt: 'Ah, oude Victor. Ik herinner me hem nog goed. Misschien moet ik hem eens bezoeken'", vertelde Englund.

"Dus ze hebben in seizoen 5 de keuze om me op beeld te vermoorden of gewoon aan het publiek te vertellen dat Vecna me heeft vermoord. Ze hebben het ter sprake gebracht, maar er zijn veel dingen die ze moeten afronden. Het zou leuk zijn voor mij om dat te doen".

Auditie


Hoewel Englund uiteindelijk de perfecte keuze was om Victor te spelen (vooral omdat Vecna als personage geïnspireerd was door Englunds iconische rol als Freddy Krueger), onthulden Matt en Ross Duffer eerder dat het Englund was die zelf een auditietape voor de rol had ingezonden."Ik wou dat het ons idee was, of zelfs van onze castingdirecteur. Hij heeft gewoon een tape ingezonden, en dat is het gekke eraan", onthulde Matt Duffer aan Variety. "We keken naar al die audities voor Victor en dan, precies in het midden, ligt Robert Englund middenin een badkuip terwijl hij een monoloog aflevert".

Het lot


De filmmaker vervolgde: "Het was raar, want op dat moment was het heel duidelijk dat dit seizoen geïnspireerd was door de Nightmare [on Elm Street] films. En Vecna, onze nieuwe slechterik, was duidelijk geïnspireerd door Freddy, en Robert kan dat op geen enkele manier hebben geweten. Dus het voelde gewoon als het lot".Bekijk Stranger Things op Netflix. Het is nog niet bekend wanneer seizoen 5 zal verschijnen.Aanbevolen artikelen