search
Nieuwe Netflix-hit 'Encounters' krijgt snel nog meer afleveringen
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix-hit 'Encounters' krijgt snel nog meer afleveringen

Kijkers kunnen geen genoeg krijgen van de griezelige verhalen over buitenaardse wezens in 'Encounters'.

De nieuwe docuserie Encounters heeft Netflix in een snel tempo veroverd. Hoewel er voor het eerste seizoen slechts vier afleveringen zijn geproduceerd, staat het team achter de serie over UFO's en aliens klaar om nieuwe verhalen naar ons scherm te brengen.

In een exclusief interview met ComicBook.com onthulde Yon Motskin, regisseur van de Encounters-serie, dat ze bij het ontwikkelen van de serie honderden verhalen tot hun beschikking hadden. Ze hebben dus al een specifiek aantal op een rij staan, klaar om er nieuwe afleveringen voor Netflix van te maken.

Diverser perspectief


Hij onthulde: "Nou, ik heb een lijst van ongeveer honderd verhalen, en dus als mensen de serie bekijken en ze het leuk vinden en meer willen, staan we klaar om met extra (afleveringen) te komen. We kunnen er nog acht doen vanaf morgen. Er zijn dus veel verhalen".

Motskin onthulde vervolgens zijn filosofie voor de vier afleveringen van Encounters die ze voor Netflix produceerden. Onderdeel hiervan was het verkennen van UFO's en buitenaardse wezens vanuit een diverser perspectief. Dat wil zeggen: niet alleen verhalen uit de Verenigde Staten, maar verhalen uit de hele wereld, inclusief Europa, Azië en Afrika.

Tijd


Een andere belangrijke factor in de manier waarop ze besloten welke verhalen ze moesten vertellen in seizoen 1 is tijd, omdat een verhaal over een UFO-ontmoeting in de jaren zeventig anders zou zijn dan een verhaal uit de jaren negentig of de jaren 2000. Hierbij dachten ze specifiek na over hoe de popcultuur die verhalen zou kunnen beïnvloeden.



"We hebben allemaal gehoord van nauwe ontmoetingen van de derde soort. We willen een verhaal laten zien van misschien wel de eerste soort, waarin je alleen maar lichten in de lucht ziet en dan misschien ruimteschepen en dan misschien een echt wezen, en dan misschien is er zelfs een soort interactie en wat voor impact die ontmoetingen hadden op de mensen".

Ieder verhaal is anders


"Sommige mensen hadden negatieve ervaringen, sommige mensen hadden positieve ervaringen, dus we wilden een diversiteit aan verhalen laten zien, en ik denk dat we daar aardig dichtbij zijn gekomen. Eigenlijk is elk verhaal behoorlijk verschillend". Bekijk Encounters op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen