Deze scifi-serie uit 2015 was een volkomen mislukking nadat de oorspronkelijke film wel een succes was

Filmnieuws - De tv-versie van Minority Report hadden ze beter niet kunnen maken.

Bram de Groot, 05-10-2023 00:06

In 2002 verscheen van Steven Spielberg de blockbuster Minority Report. De hoofdrol in de scifi-actiefilm is voor Tom Cruise en het verhaal werd losjes gebaseerd op het boek The Minority Report uit 1956 van schrijver Philip K. Dick.
De cyberpunkfilm was een groot succes door na een sterk ontvangst (Tomatometer 89%, IMDb: 7,6) wereldwijd bijna $360 miljoen op te halen aan de bioscoopkassa's. In 2015 verscheen er een vervolg op televisie.

Minority Report: film en serie

In Minority Report bestaat er bij de politie een speciale afdeling die moordenaars oppakt nog vóór ze de moord hebben gepleegd. Die afdeling heet Pre-Crime en deze gebruikt precogs, mensen die in de toekomst kunnen kijken, als hun instrument. De afdeling wordt aan het einde van de film opgeheven.

De tv-serie Minority Report speelt zich tien jaar na de film af en volgt voornamelijk de precog Dash Parker, gespeeld door Stark Sands. Hij zet zijn gave in om Detective Lara Vega (Meagan Good) te helpen bij haar onderzoek en probeert zijn gave ook te verbergen voor de buitenwereld. Er zijn namelijk meer mensen die de gave willen gebruiken.

Dikke flop

Waar de film nog altijd erg geliefd is, was de serie een complete flop en weet niemand nog dat deze bestaat. De ontvangst van de serie was ook bedroevend met 28 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes en een misschien iets betere 5,9/10 op de IMDb.


In 2015 werd het eerste seizoen, geschreven door Max Borenstein en met Spielberg als uitvoerend producent, gelijk al teruggebracht van dertien naar tien afleveringen. In 2016 trok zender Fox de stekker uit het vervolg.

Toekomst

De entertainmentwereld is nog niet klaar met Minority Report. In 2024 verschijnt er in het Verenigd Koninkrijk een toneelstuk onder dezelfde titel, geschreven voor toneel door Max Webster. Het stuk is in ieder geval te zien in het Nottingham Playhouse, Birmingham Repertory Theatre en London’s Lyric Hammersmith.Laten we hopen dat een nieuwe impuls in de bioscoop of op televisie de kwaliteit van de oorspronkelijke film ademt. Je kunt Spielbergs film Minority Report kijken via onder andere Prime Video en voor de serie moet je flink zoeken. Mogelijk vind je de Dvd-uitgave op Marktplaats.Lees meer over: Minority Report, Steven Spielberg, Tom Cruise, Philip K Dick, Stark Sands, Meagan Good

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in