search
Slecht nieuws voor Prime Video-serie 'Blade Runner 2099'
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor Prime Video-serie 'Blade Runner 2099'

Blade Runner 2099 moet een van de grootste series worden die Amazon Studios tot nu toe heeft geproduceerd.

De opnames van de live-action, tien-delige serie Blade Runner 2099 van Amazon Studios zullen niet langer plaatsvinden in Noord-Ierland.

De productie van de veelbelovende serie werd in mei dit jaar stilgelegd door de schrijversstaking, maar die is nu voorbij.

Roet in het eten


Natuurlijk is wel nog de acteursstaking in volle gang, maar nu kan er in elk geval weer verder worden gebouwd aan de sets van de serie.

Scott Free en Alcon Entertainment (The Expanse) zitten achter het project, waarvan de pre-productie maandenlang plaatsvond in de Belfast Harbour Studios.

Grootse sci-fi


De serie is de derde grote aflevering in de franchise, in navolging op Ridley Scotts Blade Runner (1982) en Denis Villeneuve's Blade Runner 2049 (2017).The BBC heeft nu laten weten dat de opnames dus helemaal niet meer zullen plaatsvinden in Noord-Ierland. Een plaatsvervangende locactie is nog niet onthuld.

Teleurstelling alom


Richard Williams, het hoofd van Northern Ireland Screen, reageerde teleurgesteld op het nieuws:

"We zijn ons ervan bewust dat deze moeilijke besluiten worden genomen, zeker met de duurste projecten die de hoogste verwachtingen met zich meebrengen."

Silka Luisa (Shining Girls) schreef het script van Blade Runner 2049 en zal fungeren als showrunner en uitvoerend producent. Ridley Scott zal tevens produceren.

De 4,1 miljoen die het project kreeg van Northern Ireland Screen voor de productie wordt nu geretourneerd.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen