search
Hoe is het nu toch met 'Michael Knight' alias 'The Knight Rider'?

Hoe is het nu toch met 'Michael Knight' alias 'The Knight Rider'?

David Hasselhoff speelde het personage 'Michael Knight' in de iconische serie 'The Knight Rider'.

Bas de Kramer
De absolute hoofdrolspeler van de buitengewoon populaire jaren '80 serie Knight Rider was natuurlijk Michael Knight, gespeeld door David Hasselhoff.

De serie vertelde het verhaal van de mysterieuze en onverschrokken Michael Knight. Hij was een soort moderne ridder die vocht tegen onrecht en criminaliteit met behulp van KITT, een geavanceerde, pratende auto met kunstmatige intelligentie. KITT was niet zomaar een auto; hij was een intelligent, high-tech voertuig met een eigen persoonlijkheid en de stem van de legendarische acteur William Daniels.

David Hasselhoff


'The Hoff' werd geboren op 17 juli 1952. Zijn iconische rol in Knight Rider was slechts het begin van een immense carrière.

David Hasselhoff maakte na Knight Rider namelijk nogmaals furore, maar nu met Baywatch, waarin hij niet alleen de rol van de charmante strandwacht Mitch Buchannon vertolkte, maar ook nadrukkelijk betrokken was bij de productie daarvan.

Jurylid


Van 2006 tot en met 2009 was Hasselhoff vier seizoenen te zien als jurylid in het televisieprogramma America's Got Talent.

Bekijk op instagram


Hasselhoff kan veel, ook zingen. Zijn hit 'Looking for Freedom' werd een symbool van de val van de Berlijnse Muur en maakte hem een superster in Duitsland.

Drankproblemen


Hasselhoff heeft in zijn verleden meermaals gekampt met drankproblemen. In 2002 liet hij zich opnemen in de Betty Ford-kliniek, maar ook in de jaren daarna kwam hij regelmatig in het nieuws door drankexcessen.

Hasselhoff is tot op de dag van vandaag nog altijd actief in de entertainmentindustrie.

Aanbevolen artikelen