search
Inwoners van Montana zijn allesbehalve blij met 'Yellowstone'
Series / Nieuws

Inwoners van Montana zijn allesbehalve blij met 'Yellowstone'

Volgens inwoners van Montana wordt hun staat niet juist weergegeven in 'Yellowstone'.

Je zou denken dat het succes van een serie iets positiefs zou zijn voor de locatie waar deze is opgenomen. Bij Yellowstone is niets minder waar, want het lijkt erop dat de serie van Taylor Sheridan nogal een gemengd effect heeft gehad op de staat Montana.

Yellowstone en de talloze spin-offs van de serie spelen zich af in de Amerikaanse staat Montana. Volgens The Washington Post heeft het succes van de serie geleid tot een boost in de toeristische sector van de staat. Veel mensen die er nog nooit aan hadden gedacht de staat te bezoeken, deden dit toch na het kijken van de serie.

Wilde Westen


Uiteraard leidde dit tot een bloeiende toeristische economie. Uit een onderzoek van de Universiteit van Montana bleek dat 2 miljoen mensen als gevolg van de serie geïnspireerd raakten om de staat te bezoeken, waarbij ze in 2021 730 miljoen dollar aan lokale bedrijven besteedden.

Er zit echter een keerzijde aan al deze hernieuwde aandacht, aangezien de serie ook nogal een negatief beeld van de inwoners van Montana heeft gecreëerd. De staat wordt neergezet als het wetteloze Wilde Westen.

Te koud gekleed


Moorden en schietpartijen komen vrij vaak voor in zowel de hoofdserie als de verschillende spin-offs. In Yellowstone zorgt dit natuurlijk voor spannende momenten, maar het geeft de werkelijke situatie in de staat niet goed weer.En gezien het feit dat Yellowstone zich vooral tijdens de warme seizoenen afspeelt, zijn nietsvermoedende toeristen vaak niet voorbereid op de koude en winderige winters wanneer ze aankomen in Montana. Bovendien zijn de personages in de serie altijd veel beter gekleed dan de gemiddelde boer in de staat, waar bezoekers vervolgens verrast over zijn.

Positieve impact


Ondanks alle misvattingen die de serie heeft gecreëerd, lijken de inwoners van Montana over het algemeen ook de positieve impact te erkennen die Yellowstone op hun geliefde staat heeft gehad. Je kunt dus zonder schuldgevoel de serie bekijken op SkyShowtime.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen