search
Megasucces van 'Suits' inspireert Netflix om meer bestaande hits uit te breiden
Series / Nieuws

Megasucces van 'Suits' inspireert Netflix om meer bestaande hits uit te breiden

De streamingdienst ziet ook in het aankopen van bekende series ruimte voor groei.

Het was nog niet zo lang geleden dat Netflix de hitserie Suits beschikbaar stelde op de streamingdienst. Het werd in zeer korte tijd ontzettend veel bekeken over de hele wereld en dat smaakt Netflix naar meer.


De serie, die oorspronkelijk op USA Network werd uitgezonden, heeft sinds de komst naar het platform een breed scala aan records gebroken en brak onlangs het record voor de meeste nummer één noteringen in de Amerikaanse kijkcijferlijst.

De baas wil meer


Het succes van de serie is des te verrassender gezien het feit dat het geen Netflix-original is en zelfs niet exclusief op het platform wordt gestreamd, aangezien de serie wereldwijd ook beschikbaar is op andere streamingdiensten.

Netflix onthulde in hun laatste kwartaalverslag dat ze de prestatie van Suits erkennen en gaven aan dat ze in de toekomst hopen deals te sluiten voor meer gelicentieerde programma's, in de hoop een soortgelijke magie vast te leggen.

Niet de eerste


Het is niet de eerste serie die Netflix niet heeft geproduceerd en niet exclusief op Netflix te zien is dat successen behaald op de streamingdienst. De sitcom Seinfeld blijft het goed doen en ook zijn er deals gesloten met HBO, waardoor Ballers nu ook te zien is.Kijk alle afleveringen van Suits op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen