search
Het zal toch niet: Is 'Black Mirror' zijn charme verloren?
Series / Nieuws

Het zal toch niet: Is 'Black Mirror' zijn charme verloren?

Volgens fans is 'Black Mirror' niet meer wat het ooit geweest is...

Hoewel Black Mirror nog steeds een enorm succesvolle serie is, zijn veel kijkers van mening dat de serie minder goed is geworden sinds deze op Netflix verscheen. Maker Charlie Brooker heeft nu gereageerd op dit commentaar.

Black Mirror ging oorspronkelijk in première op Channel 4 in het Verenigd Koninkrijk in 2011. Daar liep de serie nog tot en met het tweede seizoen in 2014. In 2016 nam Netflix de serie echter over, waarna het bedrijf nog vier seizoenen produceerde, plus de interactieve film Bandersnatch.

Minder grimmig


Tijdens zijn toespraak op het International Convention Centre SXSW-evenement in Sydney na de release van Black Mirror seizoen 6 eerder dit jaar, ging Brooker in op het commentaar van kijkers. Veel van hen vinden dat Netflix verantwoordelijk is voor het feit dat de afleveringen van de serie steeds minder grimmig zijn geworden en er meer Hollywoodsterren in meespelen.

Brooker ontkende dit en onthulde dat toen hij begon met het maken van afleveringen voor een internationaal publiek, hij de serie graag wat minder somber wilde maken: "Een van de kritieken die we soms krijgen is: 'Ik vond de serie leuker toen deze Brits was en alle personages zich ellendig voelden en alles een beetje naar stront rook en alle verhalen verschrikkelijk waren".

Op eigen kracht


"En toen is hij naar Netflix gegaan en plotseling werd alles zonnig en gelukkig en heeft iedereen prachtige tanden, en zit de serie vol met Hollywoodsterren en het is dat randje weg'". Volgens Brooker had Netflix niks te maken met de verandering: "Misschien wel de vrolijkste [aflevering] die ik ooit heb geschreven was San Junipero en dat deed ik gewoon op eigen kracht".



"Ik was me ervan bewust dat we nu op een mondiaal platform kwamen te staan, dus we moeten deze verhalen een beetje internationaler maken. En ik wilde het een beetje opschudden, zodat ik niet alleen maar sombere dingen bleef doen".

Afwisseling


Als het aan Brooker ligt, blijft de afwisseling tussen de sombere en vrolijkere afleveringen van de laatste seizoenen gewoon zo doorgaan. Bekijk Black Mirror op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen