search
Vermoordde Leo echt de kat in 'The Fall of the House of Usher'?
Series / Nieuws

Vermoordde Leo echt de kat in 'The Fall of the House of Usher'?

Heeft Pluto de gebeurtenissen in 'The Fall of the House of Usher' overleefd?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hoe voor de hand liggend het ook mag lijken: er zit meer achter het lot van Napoleons zwarte kat Pluto in The Fall of the House of Usher dan je denkt. Net als elk ander lid van de Usher-familie, stond ook Napoleon Usher een duister lot te wachten. Zijn verhaal laat echter een aantal mysteries en vragen achter…

Het grootste mysterie dat overblijft draait om de zwarte kat, die Napoleon schijnbaar doodt en later vervangt om zijn immorele daden te verdoezelen. Hoewel The Fall of the House of Usher heel duidelijk maakt dat Napoleon de kat heeft vermoord, suggereren sommige details dat de waarheid toch niet zo eenvoudig is.

Intrigerende onthullingen


Om alle twijfels rondom de kat en zijn dood op te helderen, heeft showrunner Mike Flanagan officieel intrigerende onthullingen gedaan. Leo's levende nachtmerrie in The Fall of the House of Usher begint wanneer hij wakker wordt na een nacht vol feesten en ontdekt dat hij de kat van zijn vriend, Pluto, heeft neergestoken terwijl hij dronken was.

Om zijn wandaad te verdoezelen, haalt hij een kat die er hetzelfde uitziet bij een dierenwinkel in de buurt, in de hoop dat zijn vriend nooit zou ontdekken wat er werkelijk is gebeurd. De zaken nemen echter een grimmige wending wanneer de geadopteerde kat niet alleen Leo aanvalt, maar ook dode dieren in zijn huis achterlaat.

Hallucinatie


Hoe verontrustend de scènes met dode dieren ook mogen lijken, het zijn allemaal slechts hallucinaties die Leo ervaart. Dit bevestigde Flanagan in een tweet. Verna plant eerst de illusie van Pluto's dood in Leo's hoofd en verkoopt hem vervolgens een zwarte kat die eigenlijk niet bestaat. Dit verklaart waarom niemand anders dan Leo de geadopteerde zwarte kat ziet.



De slotscène van de aflevering stelt ook vast dat er nooit andere dode dieren in de badkuip van Napoleon hebben gelegen. Het waren allemaal projecties van Leo's schuldgevoel, gecreëerd door Verna om hem mentaal te kwellen en hem uiteindelijk te dwingen zelfmoord te plegen. De slotscène bevestigt ook dat Pluto nooit stierf, aangezien we hem over Leo's lijk zien lopen.

Edgar Allan Poe


Door hem te laten geloven dat hij de kat van Julius heeft vermoord, laat ze hem boeten voor zijn immorele gedrag uit het verleden. Ze had hem een vredige dood kunnen geven, maar koos ervoor hem te laten lijden door hem te laten beseffen hoe ver hij bereid zou zijn te gaan om Julius te misleiden.



De verhaallijn van Napoleon is ook gebaseerd op het korte verhaal van Edgar Allan Poe, The Black Cat. In het verhaal vermoordt de verteller, net als Napoleon, zijn kat nadat hij dronken is geworden. Hij vervangt de kat, maar raakt geleidelijk verteerd door zijn schuldgevoel. Het verschil is dus dat de kat in de serie een hallucinatie is. Bekijk The Fall of the House of Usher op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen